Mnogima se u današnjem ubrzanom svijetu sve češće javlja osjećaj potrebe za mirom, netaknutom prirodom, želji da više vremena provode s obitelji, prijateljima ili partnerom, pa svaki slobodan trenutak pokušavaju to spojiti i pobjeći na vikend negdje gdje će sve to pronaći. I mi smo u toj skupini, pa smo potražili nekoliko ideja, i to u susjednoj Sloveniji.


Planinska koliba s pogledom na Alpe


U potrazi za drvenim kućicama usred prirode, naišli smo na kolibe Alpinke usred netaknute prirode Julijskih Alpa, na samom rubu skijališta Krvavec u Sloveniji. Drvene kućice Alpinke nalaze se na nadmorskoj visini od 1500 metara, na rubu mirisne borove šume gdje pogled puca na Alpe i Triglav. Ove planinske ljepotice imaju balkon i terasu, dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kamin i dvije kupaonice te komotno mogu ugostiti 4 ili 6 osoba. Opremljene su i Wi-Fijem, a mi smo pronašli odlične ponude za 3 dana/2 noćenja.


Skijanje nadomak ruke


Budući da se nalazite kod skijališta, Alpinke će vas inspirirati da ponesete skije i isprobate ovaj zimski sport. Svima koji to učine na raspolaganju je spremište za skije, a lokacija kućica nudi izravan pristup pješačkim i skijaškim stazama na skijalištu Krvavec. Skijaška oprema dostupna je i za najam. Nađete li se tamo u malo toplije, proljetne, jesenske ili ljetne dane, dobro će vam doći roštilj i dostupni bicikli za najam.

Kućice u Sloveniji - 4 Kućice u Sloveniji - 4 (Foto: PR)


Romantika na drvetu


U neposrednoj blizini koliba, na visini od 2 metra u krošnjama, nalazi se kućica na drvetu idealna za romantičan odmor za dvoje. Osim što je u krošnji, romantična je i zbog otvorenog kamina koji zagrijava kućicu u potpunosti, a ispred kućice nalazi se terasa koja je idealna u sunčane sate za uživanje na suncu. Ponudu za smještaj na drvetu pogledajte ovdje.


U kućici izrađenoj od potpuno prirodnih materijala


U drugom, istočnom dijelu lijepe susjedne Slovenije, pronašli smo odličnu ponudu za smještaj u kućici na drvetu, sagrađenoj od potpuno prirodnih materijala. Ove kućice oduševljavaju eteričnim mirisom namještaja izgrađenog od prirodnih materijala i ugođajem u kojem može uživati dvoje nasamo ili dvoje s još dvoje djece. Ponudu za smještaj u Eco kući na drvetu moguće je iskoristiti samo preko tjedna, a savršena osama usred šume, u kojoj se nalazi i wellness-oaza u blizini, učinit će svaki dan vikendom. Dobro je znati da noćenjem na posjedu Na Škaluc dobivate i buffet doručak i popuste na razne usluge koje bi vam mogle zatrebati. Više pročitajte ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju