Planirate na odmor, a ne znate gdje? Sljedeće države bilježe najveći porast broja turista, pa iako su neke prilično daleke i nećete lako stići do njih, valja provjeriti cijeli popis, jer moguće da nađete neku novu IN destinaciju za sebe i najdraže!

Prema izvješću Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda, zemlja koja je u prošloj godini doživjela daleko najveći turistički rast jest Sierra Leone. Naime, ova afrička zemlja zabilježila je porast turista za čak 310 posto više nego 2015, pa je tako zavladala ovom ljestvicom.

Jasno, gledajući brojke, valja reći kako Sierra Leone ne bilježi neki veliki broj turista, jer ju je 2016. posjetilo tek nešto više od 74 tisuće ljudi, ali s obzirom na 24 tisuće godinu prije, rast je itekako značajan. Rastu turizma kumovala je potvrda da u zemlji više nema straha od ebole, kao i činjenica da se ovdje nalaze neke od najljepših plaža crnog kontinenta.

Država je inače pravo blago i za one koji žele uživati u prirodi, pa valja posebno izdvojiti otok Tiwai gdje u divljini postoji mnogo različitih životinjskih vrsta, a pri obilasku vam društvo prave čimpanze.

Što se tiče ostalih zemalja koje bilježe rast turizma, odmah iza Sierra Leone smjestio se Nepal, u kojem je broj gostiju skočio za 39,7 posto. Nakon serije potresa 2015., sljedeća godina donijela je oporavak, a s obzirom da se odavde kreće na Himalaju, "povratak“ turista ne treba čuditi.

Na broju tri našao se Island, koji je zadnjih godina doživio pravi turistički boom. Razlog tomu je svakako bolja prometna povezanost u kombinaciji s prekrasnom prirodom, vulkanima i gejzirima, pa je otok na sjeveru Europe postao mjesto koje turisti rado pohode u sve većem broju.


ZEMLJE S NAJVEĆIM TURISTIČKIM RASTOM U 2016.

1. Sierra Leone +310%
2. Nepal +39,7%
3. Island +39%
4. Južna Koreja +30,3%
5. Moldavija +28,6%
6. Čile +26%
7. Vijetnam +24,6%
8. Japan +21,8%
9. Lihtenštajn +21,7%
10. Kiribati +21,6%

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju