Kontroverzni prah pod nazivom Palcohol, dobio je zeleno svjetlo federalne agencije i može krenuti u distribuciju širom SAD–a. Palcohol je zapravo smrznuti alkohol pakiran u malim vrećicama, zasad dolazi u četiri različita okusa, a kad se pomiješa s vodom postaje ekvivalent alkoholnom piću.

Dozvolu za prodaju, njegovi tvorci dobili su još prošlog proljeća, ali je pod pritiskom na kraju ipak stavljen na led. Iako je sad konačno odobren, savezne države će same regulirati način na koji će se prodavati. Mnogi su već izrazili zabrinutost, jer su uvjereni kako će Palcohol imati loš utjecaj na maloljetnike, koji će sad mnogo lakše nabavljati alkohol.

Također, treba uzeti u obzir i medicinski aspekt. Radi se o potpuno novom obliku alkohola, i postoji šansa da će ga dobar broj ljudi konzumirati na krivi način. Još jedna stvar na koju liječnici upozoravaju je njegov okus i miris, koji bi mogao biti privlačan čak i za malu djecu.

Bilo kako bilo, tek treba vidjeti koliko će Palcohol zaživjeti na američkom tržištu. U svakom slučaju, mladim (a i starim) Jenkijima možemo za početak preporučiti oprez, a pokaže li se Palcohol zgodnim proizvodom, ni mi u dobroj staroj Europi nećemo imati ništa protiv njega. Zamislite koliko će ga ekipe prošvercati u klubove kako bi uštedjeli na plaćanje rundi...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju