Unatoč još uvijek velikim vrućinama, neki su kafići u Zagrebu ovih dana posluživali pića bez leda. Uz piće su dobili samo slamku s natpisom "Pitate se zašto nema leda? Bilo bi više cool kada biste učinili nešto po pitanju globalnog zatopljenja."

Poruka je to WWF-a, jedne od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode uz koju su gostima kafića podijelili i nekoliko jednostavnih savjeta kako svatko od nas može svakodnevno utjecati na smanjenje klimatskih promjena. Gosti kafića mogli su pak dobiti led samo ako bi podijelili fotografiju svojeg pića i poruku putem društvenih mreža i tako proširili informaciju svojim prijateljima. Akciji su se za početak priključili Brewbites Zagreb, a akciju je osmislio tim agencije Bruketa&Žinić OM.

„Klimatske promjene velik su problem današnjice, a ako nešto ne napravimo, još će veći problem biti sutra. Ovime provodimo akciju osvještavanja ljudi o tome kako svatko od nas može pomoći. Nemojte samo sjediti i gledati kako se led topi!“ poručuju iz WWF Adrije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju