Obalni gradić Batumi u Gruziji mnogi nazivaju Las Vegasom na Crnom moru. Kako i ne bi kad je prepun hotela, casina i noćnih klubova koji svojim zabavnim sadržajima već godinama privlači turiste iz regije.

Uz bogato ukrašene crkve i državne zgrade, Batumi se ponosi i s nekolicinom modernih arhitektonskih objekata poput ove futurističke staklene strukture koja se pruža prema nebu kao kakav svemirski brod spreman za polijetanje.

Slika nije dostupna Putovanja Bizarna zgrada sa stanovima kao "veš-mašinama" od 10 kvadrata

Zanimljiva futuristička zgrada djelo je gruzijskog arhitekta Giorgija Khmaladzea koja je izgrađena 2013. u centru Batumija, a koja je godinu dana kasnije dobila nagradu za najbolju komercijalnu zgradu od strane ArchDailyja.

Iznimno je posjećena na dnevnoj bazi što ne čudi ako je poznato da se u njoj nalazi – McDonald's koji je otvoren 24 sata dnevno. Na istoj lokaciji dostupan je klasičan fast food restoran, ali i drive-through, odnosno kupovina bez izlaza iz osobnog automobila.

Slika nije dostupna Putovanja Poslovna zgrada na deset katova "usred ničega" koja je postala turistička atrakcija

Ostakljena zgrada osigurava mnogo dnevne svjetlosti posjetiteljima ovog McDonald'sa, a obuhvaća i šarmantnu terasu s pogledom na zelene površine i bazen. Nalazi se tik uz benzinsku postaju, no ona je skrivena od pogleda zahvaljujući modernom dizajnu zgrade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju