Golf je igra bogatih, a bome je i Švicarska zemlja bogatih, pa nekako ruku pod ruku idu novi luksuzni resort i golf-tereni u zemlji gdje novca ne manjka.

Vozite se kraj jezera uz pitoresknu prirodu u švicarskom kantonu Fribourg, i nalazite na znak koji vam govori kako će baš tu, u bliskoj budućnosti, niknuti prestižno naselje s golf-terenima, koje, jasno, u Švicarskoj itekako dobro iskorištavaju.

U roku od pet godina investitori obećavaju da će dosadašnje skromne terene (i to postoji, čovjek uči dok je živ) pretvoriti u luksuzno naselje u koje će ulupati ni manje ni više već – 2 milijarde kuna. Tako će se na tom mjestu stvoriti hotel lanca Hyatt sa spa-centrom, tri restorana, klubom na plaži (imućni jedva čekaju 2023. kad se otvara), te ogromno igralište za golf.

Graditi će se i apartmani, pa ako slučajno vidite sebe među dobitnicima velikog lutrijskog dobitka, ovo vam je šansa za pronalazak mira u lijepoj švicarskoj prirodi. Naravno, požurite, jer apartmani se već prodaju, a neki su već dali i predujam, iako gradnja počinje tek u listopadu, a useljenje neće biti prije 2021. godine. U ponudi su jednosobni od 75 kvadrata (za „sirotinju“), ali moguće je pribaviti i penthouse te guštati u 360 vlastitih kvadrata.

Švicarska - 1 Švicarska - 1 (Foto: Getty Images)

Cijena? Prava sitnica. Metar kvadratni stajat će oko 18 tisuća dolara (oko 120 tisuća kuna), što je ipak jeftinije nego recimo u St. Moritzu. Ipak, ujedno je i dvostruko skuplje od ostalih stanova u tom dijelu Švicarske, no tko god ovdje uzme apartman, može biti siguran da će pred nosom imati pješačke staze, mogućnost bavljenja vodenim sportovima, sigurnost, kvalitetnu izgradnju i naravno – golf, pa procjene govore da će 30 – 40 posto stanova kupiti zaljubljenici u taj sport.

Također, kupci stana ovdje neće moći svoju nekretninu staviti na Airbnb, no realno, tko bi i htio tako nešto. Takav hedonizam čovjek želi priuštiti samo sebi, a ne dijeliti apartman od 18 tisuća dolara po metru kvadratnom s ostalima.

U svakom slučaju, lijepo je biti bogat, pa ako među vama koji ovo čitate ima onih koji si ovako nešto mogu priuštiti, sjetite nas se i povedite na koji sat golfa u zemlju satova, čokolade i banaka.

Samo opušteno: 3 dobre ponude za wellness u Najljepšoj Našoj Corinthia Baška Sunny Corinthia Baška Corinthia Baška +3 Corinthia Baška

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju