U Las Vegasu sinoć je održana završnica doigravanja NFL lige američkog nogometa – takozvani Super Bowl. Kansas City Chiefsi slavili su pobjedu nad San Francisco 49ersima u drugom najskupljem stadionu na svijetu po imenu Allegiant.

Ovaj gigant vrijedan 1,9 milijardi dolara sa 65 tisuća mjesta krase zapanjujuće karakteristike – od pomičnog travnjaka preko modernog samoodrživog krova koji štiti posjetitelje od velikih vrućina klasičnih za američku saveznu državu Nevadu do najveće isprintane 3D skulpture.

Noćni klub na stadionu

Na stadionu se nalazi čak i noćni klub Wynn Field u kojem možete zakupiti stol i piti probrana alkoholna pića dok „gledate“ utakmice.

Najbolje mjesto za gledanje utakmice u Allegiantu ipak imaju vlasnici, a njihova loža na stadionu tijekom Super Bowla doseže cijenu od čak 2,5 milijuna dolara. Namijenjena je za oko 20-ak osoba.

Najveća isprinatana 3D skulptura nalazi se unutar stadiona Allegiant u Las Vegasu Najveća isprinatana 3D skulptura nalazi se unutar stadiona Allegiant u Las Vegasu (Foto: Afp)

Vrtoglava cijena vlasničke lože na čudi upućene poznavatelje najvažnijeg nogometnog događanja u SAD-u, a pogotovo kad uzmete u obzir da su se najjeftinije ulaznice za Super Bowl ove godine prodavale po cijeni od oko 5000 eura.

Hot dog od Wagyju govedine

Ona dolazi s brojnim pogodnostima – osim najboljeg mjesta za gledanje utakmice u luksuznoj okruženju, na raspolaganju vam je besplatna hrana i piće s osobnim konobarom.

Jučer su se ovdje služili klasični specijaliteti koji se jedu u SAD-u tijekom nogometnih utakmica, ali napravljeni sa skupljim sastojcima nego što je to inače slučaj.

Na jelovniku se našao hot doga od Wagyju govedine, nachosi s biftekom i poširanim jastogom, pečeni krumpir punjen makaronima sa sirom i ukusnim rakovima te karamelizirane krafne sa sladoledom od vanilije.

Kako izgleda drugi najskuplji stadion u svijetu, i što sve možete dobiti u vlasničkoj loži tijekom Super Bowla u YouTube videu otkriva GQ Sports.

Još nije ni otvorena, a već stvara kaos na cesti: Ovo je najveća okrugla koncertna dvorana na svijetu Sfera, Las Vegas, SAD - 3 Sfera, Las Vegas, SAD - 7 Sfera, Las Vegas, SAD - 6 +3 Sfera, Las Vegas, SAD - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju