U Škotskoj postoji pregršt zakona koji su postojali prije mnogo godina, a koji, tehnički govoreći, nisu ukinuti, a u nekim slučajevima nisu ni zakonski doneseni zbog elementa običajnog prava škotskog sustava, piše Scotsman.com

A jedan od neobičnih i zastarjelih zakona obvezuje građane da svakome tko pokuca na vrata dopusti korištenje njihovog WC-a. Čini se da je ovaj "zakon" nešto više od tradicije ili pristojnog običaja.

Ulazak na imanja nekoć bio legalan u Škotskoj zbog zakona koji je dopuštao slobodan prolaz ljudima kroz zemlju. Autori na Scotsman.com smatraju kako bi upravo iz tog zakona mogao proizlaziti i ovaj drugi, "zahodski".

Škotska - 4 Škotska - 4 (Foto: Getty Images)

U svojim počecima ljudi su se mogli vrzmati Škotskom kako su htjeli, a koliko su stari ti počeci, pokazuje i podatak da se u originalu odnosi na slobodan prolazak klanovima.

Danas pak pravilo o slobodnom kretanju koristi planinarima. Zakon ne pokriva kampiranje ili štetu na imovini jer postoji suvremeni zakon o neovlaštenom ulasku na posjed - u teoriji, možete prošetati posjedom i nastaviti put savršeno legalno. Međutim, svako lutanje privatnim posjedima ipak činite na vlastitu odgovornost.

  Kazne i do 490 tisuća kuna: Devet neobičnih zakona u Njemačkoj Sjesti na bicikl pod utjecajem alkohola u Njemačkoj mogla bi vam biti jedna od najgorih odluka u životu U Njemačkoj jastuk smatraju potencijalnim oružjem +0 Prema policajcima u Njemačkoj treba se odnositi s posebnim poštovanjem

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju