Galerija Marko Šimunović Najviše se drže klasike, no ne boje se izazova U barber shopu proizvode možete i kupiti Cijela brijačnica napravljena je u vintage stilu Philips S9000 Prestige brijač +5 Njihova filozofija bazira se na klasici, no ne boje se izazova

„Ljudi prvi put kad dođu se malo pogube jer ne znaju gdje bi prvo pogledali- u nas ili uokolo u cijeli Barber shop. Ovi stariji koji su prošli nekakav rock&roll se jako često oduševe kad uđu u sam lokal, jer sam lokal u sebi nosi tu neku emociju“, rekao nam je Marko.

Starinski brijači stolci, britve i hrpa detalja koji bude nostalgiju i bacaju u 20-e, 30-e, 40- e godine. Polyboy brijačnica svojim izgledom podsjeća na stare brijačnice koje su klinci sa svojim tatama i djedovima u ono doba često znali posjećivati.

„Ideja samog Polyboya je došla na taj način da održavamo zapravo nekakvu staru tradiciju i klasično šišanje muškaraca, naravno i uređivanje brada i brijanja. Znači držimo se tog nekakvog vintage looka i sam izgled barber shopa je vintage“, kaže Marko.

Njihova filozofija bazira se na klasici, no ne boje se izazova Njihova filozofija bazira se na klasici, no ne boje se izazova (Foto: Nova Studio)

Ovaj zaljubljenik u barbering fokus stavlja na klasiku koja nikada ne izlazi iz mode. Upravo je ta klasika ono što oduševljava mlade koji jednom kad dožive iskustvo koje sa sobom nosi barber shop, uvijek se vraćaju po još.

„Najdraži dio moga posla je zapravo sve. Obožavam šišati i oblikovati kosu, obožavam uređivati bradu i stvarno volim brijati s britvom. To je jedan trend gdje se čovjek stvarno opusti kroz te tople ručnike i taj mali put dok se radi samo brijanje koje je jako opuštajuće. Mi to znamo nazivati muškim wellnessom gdje se doživi tih 30-ak minuta mira, opuštenosti i na kraju svega kad se osoba digne i kad se pogleda, jednostavno taj osjećaj kad je netko obrijan od strane brijača, to je nešto stvarno fantastično.“, rekao nam je Marko.

Philips S9000 Prestige brijač Philips S9000 Prestige brijač (Foto: Nova Studio)

Iako vole raditi na starinski način, njihova oprema ipak ide u korak s tehnologijom, pa tako nije čudno vidjeti razne brijače aparate poput Philipsovih koji im pomažu ispuniti želje njihovih mušterija. Njihov brijač S9000 Prestige tako može lako brijati i na mokro i na suho bez izazivanja iritacije kože, no Marko ipak daje savjet više.

„Brijač može pomoći u svakodnevnom održavanju pogotovo ako želite naglasiti same brkove jer lice samo po sebi izgleda estetski puno ljepše. Znači nema onih malih točkica brade kad krene rasti, ali preporučio bih svim muškarcima koji imaju osjetljiviju kožu da namoče lice s toplom vodom i onda odrade brijanje samo s brijačem“, rekao je Marko.

Cijela brijačnica napravljena je u vintage stilu Cijela brijačnica napravljena je u vintage stilu (Foto: Nova Studio)

Svoju filozofiju klasike i vintage-a Marko je podigao na jednu novu razinu pa tako ima i akademiju gdje svoje znanje šišanja, oblikovanja brade i brijanja nastoji prenijeti mladim ljudima koji su u svijet friziranja tek ušli.

„Trendovi se jako mijenjaju. Mi se najčešće držimo klasike, no nije nam problem raditi moderna šišanja jer stvarno ne izlaze nešto previše van naše filozofije. Ako poznajete tehniku šišanja, možete napraviti puno različitih frizura na različitim glavama. Tako da kvaliteta samog rada nije samo u tome da se radi klasika, već je tu prisutan puno širi spektar šišanja.“

Iako čudnih zahtjeva nisu imali, ne boje se izazova jer su u svojem poslu itekako stručni. Ono što je za Marka i njegovu ekipu najbitnije jest da onaj koji u njegovu brijačnicu uđe, izađe van s osmijehom.

„Najbitnija stvar u našoj nekoj filozofiji je da taj rad i usluga koju mi dajemo našim mušterijama stvarno bude na jednom velikom nivou i da sve izgleda jako čisto i uredno. Naše mušterije su takve da znaju gdje dolaze, prepuštaju se jer znaju da dolaze u sigurne ruke“, zaključio je Marko i ohrabrio sve muškarce da se i sami odluče na originalne kreacije na svome licu i glavi.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju