Džepni parkovi postali su veliki hit u Kini u posljednjih nekoliko godina, a posebno u gradu Shenyangu na sjeveroistoku zemlje.

Šire područje tog prometnog i industrijskog središta u Mandžuriji naseljava oko osam milijuna stanovnika koji su u potrazi za mjestima na kojima bi prošetali, opustili se i družili s prijateljima na otvorenom.

Slika nije dostupna Putovanja Spektakl krša i zelenila: Mjesto na kojem "rastu" kamene šume i "odmaraju" divovski zmajeva

Potreba za uređenim prostorima za boravak na otvorenom dodatno se povećala otkako se svijet suočio s pandemijom koronavirusa. S obzirom da manjka zelenih oaza u Shenyangu za te namjene grade se džepni parkovi.

Obično je riječ o malim parkovima koji su dostupni za korištenje široj javnosti. Prilagođeni su za šetanje roditeljima s malom djecom, ali i starijima. Lijepo su uređeni te pružaju mogućnost za snimanje atraktivnih fotografija i dijeljenje na društvenim mrežama.

Vijugava planinska cesta, Pamir - 3 Zanimljivosti Vijugava cesta na planini na koju se ne biste mogli popeti s Yugom 45

U ovim parkovima možete se baviti i nekim jednostavnijim oblikom rekreacije, ili pak sjesti na klupicu i uživati u lijepom vremenu i dobrom društvu. Osvjetljeni su pa su prilagođeni i za boravak kada padne mrak.

Da su zaista tražena i popularna „roba“ među Kinezima potvrđuje i podatak kako Shanyang planira izgraditi oko 1000 džepnih parkova u provinciji Liaoning u sljedeće dvije godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju