Iako je rad brojnih hotela na Zemlji onemogućen i usporen zbog pandemije koronavirusa, američku kompaniju Orbital Assembly Corporation (OAC) to nije spriječilo u turističkim planovima. Naime, započelo se s pripremama za gradnju prvog svemirskog hotela.

Točnije, u tijeku su pripreme za rad na prototipu hotela koji će se zvati Voyager Station, a koji bi trebao biti postavljen u nižoj zemljinoj orbiti. Hotel će biti smješten unutar kružne konstrukcije koja na prvi pogled podsjeća na svemirsku stranicu iz Kubrickova filma "2001.: Odiseja u svemiru".

Planeta Atacama Lodge Putovanja Svemirski lijepe destinacije: 6 mjesta na Zemlji koja će vas "teleportirati" na Mars

„Voyager Station rotirajuća je svemirska stanica dizajnirana za proizvodnju različitih stupnjeva umjetne gravitacije povećanjem ili smanjenjem brzine rotacije. Umjetna ili simulirana gravitacija važna je za dugoročan boravak u svemiru,“ piše na internetskim stranicama hotela.

Taj luksuzni hotel kružio bi oko Zemlje svakih 90 minuta, a odjednom bi mogao ugostiti do 400 osoba. Osim soba za goste sa spektakularnim pogledom u njemu će se nalaziti restorani, kina, spa-zone, teretana, ali i koncertna dvorana za posebna događanja.

Slika nije dostupna Zanimljivosti (Ne)objašnjiv misterij: Je li ovo broj koji otkriva tajnu svemira?

Internetski magazin Zimo otkriva da bi se s vanjske strane rotirajuće postaje trebao nalaziti veći broj posebnih kapsula koje će se moći koristiti za svemirska istraživanja, a koja će se po potrebi prodati svemirskim organizacijama poput NASA-e ili ESA-e.

Do hotela bi trebali voziti svemirski shuttleovi, a kolika će biti cijena noćenja – još uvijek nije poznato. Vjeruje se da će si sobu u svemiru isprva moći priuštiti tek mali broj ljudi na Zemlji. OAC je vrlo optimističan te vjeruje da bi Voyager Station mogao otvoriti svoja vrata već 2027. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju