Iz Češke nam dolazi neobična priča koja pokazuje kako je koronavirus promijenio i nudizam. Naime, OK je biti gol, ali pritom je obvezno nositi – masku!

Maske za lice nisu obvezne svugdje u svijetu, ali u Češkoj jesu, pa makar bila riječ i o nudistima. Iako su lagano počeli popuštati ograničenja, kad je riječ o maskama, šale nema, pa je tako policija pozvana na intervenciju, gdje su nudistima objasnili kako njihov način uživanja u životu nije upitan, ali pod uvjetom – nošenja zaštitne maske.

Policajci su morali intervenirati u malom gradu Lazne Bohdanec, istočno od Praga, gdje je uočena veća skupina nudista bez adekvatne opreme. "Nažalost, mnogi od nudista koji su se sunčali bili su u većim grupama i nisu se držali socijalnog distanciranja, a dobar dio njih nije nosio maske. Po dolasku policije svi su pristali na njihovo stavljanje", stoji u policijskom izvješću.

Mnogima najljepša hrvatska planina: Stvari koje morate znati ako planirate posjetiti Velebit Highlander Velebit Sjeverni Velebit Sjeverni Velebit +32 Sjeverni Velebit

Češka, baš kao i susjedna im Slovačka, jedne su od rijetkih svjetskih zemalja koje su izdale uredbu o obveznom nošenju maski na javnim mjestima. Uz njih to su još napravile južnokorejske vlasti, no Česi i Slovaci prilično su se bunili protiv takve odluke s obzirom na to da vlasti nisu osigurale dovoljan broj maski za sve.

Bilo kako bilo, korona nam je, čini se, pokazala i novo lice nudizma – ono s maskom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju