Dani bez sunca itekako mogu pokvariti raspoloženje, a da bi ostali „normalni“, stanovnici Grand Banksa na kanadskom otoku Newfoundland moraju pronaći ispušne ventile kako ih 200 maglovitih dana u godini ne bi poljuljalo.

Upravo je i nedaleko od Grand Banksa potonuo Titanic 1912. godine. Magla je ondje česta zbog sudaranja hladne i tople struje, a slična je situacija i u obližnjoj Argentiji, koja se nalazi na jugozapadnoj obali poluotoka Avalon.

Među najmaglovitijim destinacijama na svijetu je i kalifornijski Point Reyes, ujedno i najvjetrovitije mjesto na svijetu. Svjetionik Point Reyes poslužio je i kao lokacija za snimanje Magle Johna Carpentera.

Među najmaglovitijim mjestima u Europi je dolina rijeke Po u Italiji, ali s godinama i klimatskim promjenama stanovnici sve češće mogu odahnuti i ugledati sunce. Švicarska visoravan također je u oblacima veći dio godine.

U Africi je pak pustinja Namib nerijetko obavijena sivilom – čak 180 dana u godini. Ta je pustinja jedna od najstarijih i najvećih na svijetu, a očarava i pogledom na more. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju