Da bi smanjili širenje koronavirusa i zaštitili svoje goste hotel Hoshinoya Tokyo u glavnom gradu Japana ponudio je svim zainteresiranima objedovanje ispod staklenog zvona.

Točnije riječ je o večeri pod prozirnim vinilnim haubama promjera 75 centimetara i visokim 102 centimetara koje nalikuju na lanterne. One su blago osvjetljene te montirane iznad glava gostiju kako bi im pružile zaštitu tijekom razgovora te konzumacije hrane i pića.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Ovako to rade u Kini: Džepni parkovi za druženje na otvorenom i kad padne noć

Hotel raspolaže sa samo jednom privatnom sobom u kojoj je moguće večerati na ovaj način, a gosti hotela mogu pozvati maksimalno dvije osobe izvana da im se pridruže u tom nesvakidašnjem iskustvu.


Monumentalne zaštitne lanterne dizajnirao je poznati umjetnik Kojima Shouten iz Kyota koji i inače često surađuje s ovim otmjenim hotelom s pet zvjezdica.

Hotel je za privatnu sobu osmislio i poseban jelovnik koji kombinira japansku fermentiranu hranu s francuskim tehnikama kuhanja. Cijena? Otprilike 1700 kuna treba platiti za najam sobe, te oko 1300 kuna po osobi koja tu jede.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Ovako to rade u Kini: Džepni parkovi za druženje na otvorenom i kad padne noć

Iako je prizor večeranja pod lanternama iznimno čudan, postoje mnogi koji to žele iskusiti  u hotelu Hoshinoya Tokyo.

Jedi koliko možeš: Novi restoran azijske kuhinje otvara se u Zagrebu Asia Gold - 8 Asia Gold - 7 Asia Gold - 6 +4 Asia Gold - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju