Brojne uspomene s putovanja s vremenom blijede, ali nezgode se pamte zauvijek – a ako su dobro prošle, uz smijeh se prepričavaju godinama. Pa ako vam se slučajno dogodilo da ste otputovali na kampiranje i nakon što ste stigli zaključili kako ste kod kuće zaboravili šator, onda znate o čemu pričamo (da, takve stvari se događaju i najboljima). A kakve su se sve zgode i nezgode dogodile čitateljima punkufer.hr -a doznali smo na društvenim mrežama.

„Na zadnjem ljetovanju na Krku dogodilo se podosta neobičnih situacija, a izdvojila bih kako sam ostala zaključana u donjem rublju na balkonu, a u vratima sobe sam ostavila ključ. Bilo je veselo čekati razvaljivanje brave, sunce je pržilo na balkonu... A, onda u potrazi za jednom predivnom uvalom, potpuno iznenađenje. Taman kad sam se smjestila, naišlo je stado koza koje me je potjeralo u more i pogostilo se sa svime što sam imala u torbama. Ljetovanje za pamćenje“. Medena D.

„Pala sam u Atlantski ocean u siječnju“. Arijana D.

„Ostali smo bez novaca u Sarajevu na pola dana jer su svi bankomati u gradu bili u kvaru“. Svjetlana M. M.

„Navigacija nas je odvela u neko polje. Prošli smo kraj malog seljaka s kravama i završili na nekom prtenom putu, u blatu, da bi usred ničega naišao neki tip i upozorio nas da nam za taj put treba terensko vozilo. Izgled'o je baš mali tog trena naš Yugo 45“. Mia H.

„Ekskurzija, 4. srednje, Prag, Karlov most, prvi dan zajednička slika. Osa doleti niotkuda i ubode me ispod donjeg kapka. Ostatak putovanja sam imala sunčane naočale 0-24 i izgledala kao onaj lik iz Gunisa. Žalac je ispao tek kad sam došla doma. Onda mi je to bila teška trauma, sad se kidam od smijeha kad gledam slike.“ Kristina K.

„Dlakavi Indijac sa raskopčanom košuljom, parfem znoajaž intense i glasna Poljakinja, u avionu su kraj mene izvadili kompletan ručak: rižu, neke sarmice, kolače, turšiju, kruh, i tko zna sta sve još - mislila sam da neće prestati vaditi iz torbe dok ne sletimo. Iz svakog džepa po malu flašu vina, a džepova dao Bog – dosta. Uz to opušten razgovor na lošem engleskom o njihovom ljubavnom iskustvu sa trećom osobom uz razmjenu dodira…“. Marina Š.

„U Tunisu mi je Tunižanin nešto rekao, krivo sam ga razumjela pa potvrdila, a onda kad je izvadio sliku brata iz novčanika, ono, kao, da upoznam njegovu obitelj, shvatila da sam pristala na udaju!!!“. Nataša P.

„ Davnih dana u Moskvi sam s prijateljicom pretrčavala cestu gdje nije bilo pješačkog prijelaza (nije za pohvalu). Na drugoj strani je iz grma doslovce iskočio policajac i zapisao naše podatke. Srećom, sve je ostalo na tome“. Tatjana Š.

„Zaspala sam u avionu i pritom me probudila vlastita slina, da bi na kraju skuzila da sam slinila zeni pokraj sebe po ramenu“. Tena B.

„Povlačenje SOS kočnice u vlaku u Mađarskoj. Na jednoj maloj stanici blizu Balatona nismo uspjeli otvoriti vrata vlaka koja gledaju na peron nego ona "stražnja". Prvo van bacamo bisage, a onda se mučimo s biciklima kroz vrata širine 50 cm preko dvije ogromne stepenice. U tom trenu vlak kreće, a moja Ana kao u kaubojskom filmu uskače u vlak i povlači kočnicu. Svi popadali, izašli van, od sporazumijevanja ništa jer nitko ništa ne razumije. Spustili smo bajkove i spakirali se i rekli, 'ajmo mi krug oko jezera.“ Tomislav Ž.

„Ukrcala se u krivi trajekt i otišla na krivi otok“. Milena V.

„Kamiončić koji prevozi prtljagu po aerodromu zabio se u avion, tik pred take off za Nairobi. Naravno, otkazan je let i morali smo izaći svi iz aviona.“ Anastasya L.

„Autobusom na posao po lokalnoj cesti punoj zavoja. Vozač vozi jednom rukom, drugom drži mobitel. U jednom trenutku se saginje, uzima blokić i olovku i zapisuje što mu govori sugovornik. Za mobitel i bilješke je imao dovoljno ruku, ali za upravljač ne. U pravom trenutku ostavlja pisaći pribor i okreće volan u lijevi zavoj. Svi živi, zdravi i... religiozni“. Marinela M.

„Pobjegao nam avion u Antalyji dok smo mi razglabale koje ćemo cigare uzeti u djutiću. sad mi je smiješno, tad mi bome nije bilo“. Đurđica G.

„Oluja u jeku, jedan bus na dan vozi do Zadra, kasni, a ja moram u grmlje pod hitno“. Tatjana Š.

„Ostala sam zaključana u toaletu na stajalištu dok su djeca u autobusu spavala. Naravno da su krenuli bez mene, naravno da sam trčala za autobusom u japankama. Sin (tada 12 godina ) se probudio i vidio me da trčim za autobusom, ustao se i vozaču rekao "neka žena vam trči za busom" , bilo ga sramota“. Ivana Đ.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju