U samo nekoliko dana, otkako se na društvenim mrežama pojavila fotošopirana karta Europe koja prikazuje izmišljenu zemlju nasumično ubačenu na Pirenejski poluotok, cijeli je svijet čuo za Listenbourg. Povod je zezancija na račun Amerikanaca i njihova nepoznavanja geografije.

"Siguran sam da Amerikanci ne znaju ime ove zemlje", napisao je twitteraš Gaspardo ispod karte na kojoj crvena strelica pokazuje  zemlju između Španjolske i Portugala.

"Tko ne zna za Listenbourg?" komentirao je drugi – i meme je rođen. Netom nakon objave pojavilo se više od 95 tisuća lajkova i na tisuće dijeljenja na Twitteru.

Neki su pak odlučili podići trolanje na višu razinu tvrdeći da je mjesto zapravo stvarno i satelitska karta zamijenila je original. Na Redditu je ubrzo osvanuo podatak kako Listenbourg ima svoju Formulu 1 Grand Prix i da su njegovi astronauti bili dio misije na Mjesec.

 


Drugi su se raspisali o listenburškoj "stranci ekstremnog centra", čiji je vođa obećao "poboljšati imidž Listenbourga u inozemstvu", dok je navodno Ministarstvo unutarnjih poslova već ponudilo odgovore na sva pitanja u vezi s vizama.

Ako niste znali, kralj izmišljene zemlje Listen XV. bio je zapravo prvi Kralj Sunce, koji je krenuo u rat protiv Luja XIV. za prestižnu titulu 1661. godine, a poslušati možete i državnu himnu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju