Dobro došli u Zenote! Riječ je o konceptu samoodržive zajednice španjolske arhitektonske tvrtke DNA Barcelona koja izranja iz džungle u blizini Tuluma u Meksiku.

Ovaj projekt inspiriran je mističnim meksičkim vrtačama u prašumama Yucatana koje se napajaju iz podvodnih rijeka, a koje su bili svete drevnim Majama.

Zenote je namijenjen ljudima koji žele raditi i živjeti u rajskom okruženju. Koncept obuhvaća osam objekata koji su međusobno povezani u jednu kružnu zgradu sa 129 stanova koja ne samo da je okružena bujnom vegetacijom nego se i stapa s raskošnim zelenilom.

Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona (Foto: Profimedia)

Zelenilo je neodoljiv dekorativni element u zajednici, ali ima i praktičnu namjenu – ono pomaže na prirodan način smanjiti visoke temperature karakteristične za taj prostor, a bez upotrebe klimatizacijskog sustava.

Stambeni prostor prostire se na nešto manje od 22.000 četvornih metara površine i na četiri etaže. Na prvom katu nalazi se šoping-zona s barom i restoranom, a na preostala tri kata dvosobni, trosobni i četverosobni stanovi s 24-satnim uslugom vratara.

Na raspolaganju su vam i veliki bazen, jacuzzi te klub na plaži kao idealno mjesto za upoznavanje i druženje s ostalim članovima zajednice.

Kako je DNA Barcelona zamislila tu rajsku zajednicu okruženu zelenilom u Tulumu, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju