Tema: #Zgrada

Arhitektonsko čudo(vište): Državna zgrada koja izaziva nevjericu

26.4.2018
Zgrada u obliku morskog psa

Izgled i oblik ovog nesvakidašnjeg objekta nadahnut je monumentalnom skultpurom Peix Franka Gehryja u Barceloni.

Vitićev neboder opet zasjao: Šareno osvježenje u centru Zagreba

16.5.2017
Vitićev neboder - 5

Neboder je projektirao šibenski arhitekt Ivan Vitić, a gradio se od 1958. do 1962. Pažnju plijeni šarenim pročeljem, žutim, plavim, zelenim i crvenim plohama te pomičnim drvenim griljama koje „oživljavaju“ zdanje

Najluđa mjesta na svijetu u kojima su otvorene - pivovare

22.12.2014
img placeholder

I dok se u većini povijesnih građevina nalaze muzeji, neke pivovare uspjele su pretvoriti stare zgrade u savršena mjesta za ispijanje hladnog piva. Od striptiz klubova, preko crkvi i zatvora, ovo su pivovare koje su izgrađene na nekim neočekivanim mjestima!

Suludo: pogledajte skok u bezdan s najviše zgrade na svijetu!

20.10.2014
img placeholder

Je li vam ikada na misli palo kakav bi to bio osjećaj kada biste skočili s najviše zgrade na svijetu? Iako nam je velikoj većini to nezamislivo, ima ljudi koji su to napravili, ostali živi i osjetili nešto nezaboravno! U to ime, pogledajte skok s vrha jednog "hotelčića" u Dubaiju!

Plivanje među pticama na 38. katu - najljepša zgrada na svijetu

18.6.2014
img placeholder

Zamislite situaciju u kojoj plutate na vodi, a iznad glave vam u niskom letu prelijeću ptice i pokoji avion. Da, upravo se nalazite u bazenu koji spaja vrhove dviju 38 katova visokih zgrada u Singapuru. Oprez, nije za one koji se boje visina, kao ni za one plićeg džepa. Ali je svejedno - prekrasno!

Gradi se najviša zgrada na svijetu - viša od 1000 metara!!!

28.4.2014
img placeholder

Nedavno ste na našem portalu mogli pročitati članak o najvišim zgradama na svijetu, no sav naš trud oko istraživanja - lakoćom pada u vodu. Naime, jučer je počela izgradnja nove najviše zgrade na svijetu. Čvrsto se primite za stolicu, jer ova probija granicu od - jednoga kilometra!

15 najviših zgrada na svijetu

19.4.2014
img placeholder

Ako ste ikada imali priliku posjetiti "Veliku jabuku" ili neki od gradova Azije, mogli ste primijetiti kako se oni šire u - visinu. Takve zgrade pružaju nebeske poglede na svijet oko sebe, a jednom kada dođete na vrh, sve oko vas je malo i sitno. I bitno je samo jedno - kako se što prije vratiti u podnožje!