Tema: #Zgrada

Simbol Grada Grijeha: Zgrada u kojoj žele otkriti tajnu mozga

8.2.2019
Lou Ruvo Centar za bolesti mozga

Na prvom sastanku milijarder Ruvo i arhitekt Gehry su se najprije dobro posvađali, a tek potom bolje upoznali i krenuli raditi na projektu koji će postati prepoznatljiv simbol Las Vegasa.

Je li ovo najčudnija stambena zgrada na svijetu?

28.1.2019
Vejle

Karakteristična građevina ima pet tornjeva inspiriranih vodama fjorda Vejle i okolnim brežuljcima, koji su jedinstveni prizor u danskom, inače prilično ravnom krajoliku.

Intrige, podmetanja i veliki troškovi: 7 stvari koje niste znali o slavnoj operi u Sydneyju

18.10.2018
Sydneyjska opera - 2

Britanska kraljica Elizabeta II. svečano je otvorila Sydneyjska operu 20. listopada 1973. godine uz spektakularni vatromet te izvođenje Beethovenove Devete simfonije.

Arhitektonsko čudo(vište): Državna zgrada koja izaziva nevjericu

26.4.2018
Zgrada u obliku morskog psa

Izgled i oblik ovog nesvakidašnjeg objekta nadahnut je monumentalnom skultpurom Peix Franka Gehryja u Barceloni.

Vitićev neboder opet zasjao: Šareno osvježenje u centru Zagreba

16.5.2017
Vitićev neboder - 5

Neboder je projektirao šibenski arhitekt Ivan Vitić, a gradio se od 1958. do 1962. Pažnju plijeni šarenim pročeljem, žutim, plavim, zelenim i crvenim plohama te pomičnim drvenim griljama koje „oživljavaju“ zdanje

Najluđa mjesta na svijetu u kojima su otvorene - pivovare

22.12.2014
img placeholder

I dok se u većini povijesnih građevina nalaze muzeji, neke pivovare uspjele su pretvoriti stare zgrade u savršena mjesta za ispijanje hladnog piva. Od striptiz klubova, preko crkvi i zatvora, ovo su pivovare koje su izgrađene na nekim neočekivanim mjestima!

Suludo: pogledajte skok u bezdan s najviše zgrade na svijetu!

20.10.2014
img placeholder

Je li vam ikada na misli palo kakav bi to bio osjećaj kada biste skočili s najviše zgrade na svijetu? Iako nam je velikoj većini to nezamislivo, ima ljudi koji su to napravili, ostali živi i osjetili nešto nezaboravno! U to ime, pogledajte skok s vrha jednog "hotelčića" u Dubaiju!

Plivanje među pticama na 38. katu - najljepša zgrada na svijetu

18.6.2014
img placeholder

Zamislite situaciju u kojoj plutate na vodi, a iznad glave vam u niskom letu prelijeću ptice i pokoji avion. Da, upravo se nalazite u bazenu koji spaja vrhove dviju 38 katova visokih zgrada u Singapuru. Oprez, nije za one koji se boje visina, kao ni za one plićeg džepa. Ali je svejedno - prekrasno!