Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom. Ukusne, zdrave i lagane složene salate s bazom od sezonskog povrća i kao veliko finale pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem ili lagani tiramisu – može li bolje za lagani ljetni ručak ili večeru?

Vodeći se mišlju kako obrok uvijek treba biti kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije, poznati ambasador zdravog načina života Mario Valetić i glavni kuhar hotela Ivan Simončić ovoga su ljeta nadmašili sami sebe u igri s okusima.

Zdrava su jela već nekoliko godina sastavni dio ponude restorana Radicchio, a od prošle godine bogatija je i za novi jelovnik Healthy Fitness prožet laganim i hranjivim obrocima, jelima karakterističnim za vegansku kuhinju i napitcima smoothie – sve uz dodatak tzv. supernamirnica.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu ARCOTEL-ove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša,” istaknula je Liljana Mikić, generalna menadžerica hotela.

A što popiti nakon ručka ili večere? U Joe's baru možete isprobati neke stare klasike kao što su Dark 'n' Stormy, Manhattan i French Mule te koktele iz doba prohibicije, ali i signature koktele iz nove, ljetne koktel-karte, autorski rad barmena Ivana Mandarića, inspirane ljetnim šarenilom boja i ukrašene malim jestivim cvjetnim aranžmanima.

Glavni kuhar hotela Ivan Simončić:

LJETNA SALATA OD LUBENICE

Sastojci:
lubenica narezana na kockice
1 krastavac
nekoliko manjih rotkvica
mladi luk
sitno nasjeckana menta

Postupak:
Sve sastojke potrebno je izmiješati, dodati malo limunova soka, nekoliko kapi maslinova ulja i začiniti po želji. Za jaču varijantu možete dodati tanko narezani pršut.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju