Bilo da ste početnik koji je tek kupio dasku za surfanje ili već iskusni daskaš, ovo je popis najboljih lokacija za surfanje na svijetu. Ako nemate namjeru zajahati valove pročitajte članak možda vas ove lokacije uvjere u suprotno. Naša redakcija veselo surfa, samo u bespućima interneta.

Plaža Bundoran, Irska
Irska je jedno od najljepših mjesta na svijetu za surfanje. Ovdje smaragdno zelene vode oplakuju prekrasne plaže i grebene čime su stvorile savršena mjesta za odmor i surfanje. Ova plaža nije za početnike, visina valova ovdje doseže do 3 metara pa oni nisu prikladni za one sa malo sati jahanja valova.

Superbank, Zlatna obala, Australija

S čak 69 kilometara dugim plažama ovo je raj za surfere na zemlji. Velika populacija surfera čine ove plaže mjestom koje svaki strastveni surfer mora posjetiti.

Mentawai otoci, Indonezija
Ovaj lanac od 70 otoka sadrži najviše mjesta za surfanje na planeti. Najbolje vrijeme je pod kraj ljeta početkom jeseni kada su valovi najviše i najčešći, a broj turista je prepolovljen.

Lima, Peru
Iako se zbog svojih stjenovitih plaža Peru na prvu ne čini kao idealna destinacija za surfere to ipak nije tako. Ovdje ima svih vrsta valova, od malih za početnike do pravih kapitala koji sruše i iskusne surfere. Ti valovi su ono što čine Peru idealnom destinacijom za surfere.

Pipeline, Oahu, Havaji
Ovo mjesto je preteča svih mjesta za surfere, definitivno najbolje mjesto za surfanje u SAD-u. Iako je Pipeline san svakog surfera ova plaža ipak nije za baš svakoga. Ovdje valovi nerijetko sežu i preko 6 metara visine, a plitka baza valova i stijene u moru nisu baš izazov kojemu bi se mogao suprotstaviti svaki surfer.

J-Bay, Južna Afrika
Definitivno jedna od najatraktivnijih lokacija za surfere. Ovdje ima od zahtjevnih položaja s vrhunskim valovima do malih valova za početnike. Definitivno mjesto koje morate posjetiti i zajahati pokoji val.

Sultans, Maldivi
Kao i ostatak Malediva, Sjeverni Male je isto tako šokantno predivan. Ovdje, uz luksuzne hotele i zapanjujuće prizore naći ćete plažu Sultan na čiji se biserni pijesak slijevaju predivni valovi za surfanje.

Crna plaža, San Diego, Kalifornija
Pravo mjesto za profesionalce i veterane surfanja na kojem ćete naići na neke od najjačih struja i valova. Subotom prijepodne ovdje ćete naići na toliku gužvu da ćete morate doslovno čekati u redu da zajašete val.

Bijela plaža, Okinawa, Japan
Ovo je jedina pješčana plaža u okolici i savršeno je mjesto za svakog početnika. Valovi dovoljno visoki i snažni kako bi stekli iskustvo jahanja. Jedno kad vam ovi valovi postanu premali dovoljno je preseliti se nekoliko kilometara južnije gdje su valovi malo žešći.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju