Kako vam s vremena na vrijeme predstavljamo recepte koji nisu baš uobičajeni, ovog vam puta donosimo ovaj za gustu juhu od tortilja s kobasicama. Ludo, zar ne? Tortilja inače izvorno potječe iz Meksika, a konzumira se diljem svijeta. Zanimljive su američke i španjolske inačice - za nadjev Amerikanci stavljaju slaninu, a Španjolci jaja.

Sastojci za juhu:
Kobasice
Mrkva
Crni grah
Luk
Kukuruz
Pelati
Začini
Češnjak
Pileći temeljac

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke i začinite, sve nabrojano usitnjeno ubacite u lonac, dodate pileći temeljac i kuhate na laganoj vatri. Poslužite ukrašeno vrhnjem i listićima peršina, a za svaki slučaj - pogledajte i video!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju