Prvi korak: Očistite zamrzivač
Ako ste stavili hranu u zamrzivač i zaboravili ju na dulje vrijeme, neka vam ne bude žao izvaditi je i riješiti je se, jer dugim boravkom na niskoj temperaturi najvjerojatnije je izgubila okus i hranjiva svojstva. Jedino što možete dulje vremena držati zaleđeno su proteini, koji će u zamrzivaču trajati i do devet mjeseci.

Drugi korak: Napunite police sa svježim voćem i povrćem
Odite u dućan i kupite što je više moguće sezonskog voća i povrća. Budite oprezni i pazite da ih ne operete prije stavljanja u hladnjak jer ćete na taj način ubrzati njihovo kvarenje.

Zamijenite teške i masne umake s domaćim umacima prepunim zdravih sastojaka, kao što su maslinovo ulje, balsamico ocat, limun, grčki jogurt…


Treći korak: Počistite ladice
Proljeće je, i svatko misli o detoksikaciji i vitaminizaciji! Pravo je vrijeme da učinite nešto korisno za svoje tijelo. Otvorite ladice, pronađite sve proizvode pune šećera, soli i konzervansa. Riješite ih se, a njihova upražnjena mjesta napunite sa što više vrsta sjemenki, orašastih plodova i žitarica.

Četvrti korak: Strateški rasporedite hranu
Bilo da se nalazi u hladnjaku, na policama ili ladici, nastojite zdravu hranu rasporediti na vidljiva mjesta. Na taj način podsvjesno ćete prvo htjeti konzumirati nju. S druge strane, što se tiče slatkiša, čipsa i ostalih nezdravih stvari, sakrijte ih dalje i na manje vidljiva mjesta. Ili dajte nekome od ukućana da to učini za vas...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju