Ako volite domaću tjesteninu, ali nemate vremena ili želje da se često upuštate u izradu, možda će vas ovaj proizvod nadahnuti da stavite pregaču i zasučete rukave. Kuhinjsko pomagalo Fonde: Raviolli Rolling Pin odnosno valjak za raviole privukao je prve kupce preko Kickstartera, otkuda se proširio američkim tržištem (ne brinite, dostavljaju po cijelom svijetu).

Osim drvenog, u ponudi su i čelični valjci Osim drvenog, u ponudi su i čelični valjci (Foto: Repast Supply Co)

Američki mediji pohvalili su ovaj proizvod, iako nije jedini te vrste na tržištu, no smatraju kako je među najboljima, s nekoliko prednosti pred konkurencijom. Jedna od njih je njegova veličina (43 centimetra), no ne odnosi se samo na veličinu cijelog proizvoda već i njegovih dijelova. "Džepovi" su duboki (5,7 centimetara), tako da raviolima neće nedostajati punjenja, a granice između džepova su široke, pa se ne morate bojati da će se ravioli razdvojiti.

Michael Finizio, inovator iza proizvoda, je kuhar, stolar i inženjer koji vjeruje da se najljepši trenuci u životu događaju oko kuhinjskog stola s ljudima koje volite. S tom mišlju osnovao je i firmu Repast Supply Co, u kojoj neprestano radi na stvaranju novih, inovativnih, izdržljivih, lijepih i funkcionalnih proizvoda. A konačni cilj mu je stvoriti liniju vrhunskih proizvoda za svakog kuhara u kući.

Michael živi u Kaliforniji i sam izrađuje sve proizvode od lokalnog materijala. Za svako drvo koje se posječe za potrebe njegovih proizvoda, on posadi još 100 u suradnji s lokalnom udrugom. Osim drvenih, u ponudi su i valjci od nehrđajučeg čelika

A na Kickstarteru Michael je ponudio i svoj recept za raviole (bez količina, doduše).

Michael je podijelio i svoj recept za raviole Michael je podijelio i svoj recept za raviole (Foto: Repast Supply Co)

Pomiješajte brašno, jaja, sol, vodu i maslinovo ulje. Mijesite 5 minuta pa prepolovite i razvaljajte tijesto na 2 tanka dijela. Premažite punjenjem po izboru i nemojte škrtariti. Preklopite tijesto te uzmite svoj Fonde i razvaljajte raviole. Potom ih razrežite i kuhajte 2,3 minute.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju