Pire od krumpira izvrstan je dodatak mesnim, ribljim, ali i veganskim jelima. Njegov jedini problem je što se brzo hladi, a samim time gubi svoju mekoću i sočnost.

Kada kuhamo ručak sastavljen od nekoliko komponenti te namijenjen za više osoba teško je uskladiti pripremu svakoga dijela. Da svojim ukućanima ne biste servirali hladan pire od krumpira, poslužite se malim trikom.

Gotovi pire od krumpira ostat će topao i do sat vremena nakon kuhanja ako jelo stavite “na vodenu paru”. S obzirom da većina domaćinstva nema vatrostalne grijače za hranu, otkrijte jednostavnu zamjenu koja se često koristi u pripremi čokoladnih slastica.

U dubok lonac stavite vodu, te stavite grijati na štednjak. Preko ruba lonca stavite lonac sa skuhanim pireom od krumpira koji ste poklopili. Kada voda zakuha, ugasite štednjak i ostavite tako oba lonca sve do posluživanja ručka.

Vodena para održavat će temperaturu u loncu s pire krumpirom, a pogotovo ako imate dvije posude identičnog promjera koje sprječavaju da se toplina “rasipa”.

Otkrijte i tri trika za pripremu najkremastijeg pirea od krumpira.

Crvena kobasica o kojoj će sljedećeg tjedna brujiti cijeli Zagreb Atelier Kokken - 2 Atelier Kokken - 4 Atelier Kokken - 1 +1 Atelier Kokken - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju