Pire od krumpira izvrstan je dodatak mesnim, ribljim, ali i veganskim jelima. Njegov jedini problem je što se brzo hladi, a samim time gubi svoju mekoću i sočnost.

Kada kuhamo ručak sastavljen od nekoliko komponenti te namijenjen za više osoba teško je uskladiti pripremu svakoga dijela. Da svojim ukućanima ne biste servirali hladan pire od krumpira, poslužite se malim trikom.

Gotovi pire od krumpira ostat će topao i do sat vremena nakon kuhanja ako jelo stavite “na vodenu paru”. S obzirom da većina domaćinstva nema vatrostalne grijače za hranu, otkrijte jednostavnu zamjenu koja se često koristi u pripremi čokoladnih slastica.

U dubok lonac stavite vodu, te stavite grijati na štednjak. Preko ruba lonca stavite lonac sa skuhanim pireom od krumpira koji ste poklopili. Kada voda zakuha, ugasite štednjak i ostavite tako oba lonca sve do posluživanja ručka.

Vodena para održavat će temperaturu u loncu s pire krumpirom, a pogotovo ako imate dvije posude identičnog promjera koje sprječavaju da se toplina “rasipa”.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Otkrijte i tri trika za pripremu najkremastijeg pirea od krumpira.

Crvena kobasica o kojoj će sljedećeg tjedna brujiti cijeli Zagreb Atelier Kokken - 2 Atelier Kokken - 4 Atelier Kokken - 1 +1 Atelier Kokken - 3