Noklice imaju ljepljivu i mokru teksturu, pa se obično oblikuju uz pomoć hladne žlice. No Jamie Oliver za tu priliku koristu metalno cjedilo za hranu koju većina ljudi ima u svojoj kuhinji.

Kako Jamie Oliver priprema brzinske domaće noklice?

1. Kada u kući nemate tjestenine – napravite malo gušću smjesu za palačinke od jaja, brašna, vode, mlijeka i soli te joj dodajte prstohvat muškatnog oraščića.

2. U većem loncu zagrijte vodu za pripremu noklica.

3. Uzmite metalno cjedilo za hranu i ohladite ga pod mlazem hladne vode.

4. Kada voda zavrije stavite tanak sloj smjese u cjedilo. Kroz rupice cjedila propustite tijesto ravno u kipuću vodu.

5. Kuhajte nekoliko minuta, pa izvadite iz lonca i direktno ubacite u tavu u kojoj ste prethodno popržili komadiće dimljene slanine, ružmarin i luk.

6. Ako želite uživati u posebnoj punoći okusa, nekoliko glavica luka u ljusci stavite peći u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko sat vremena. Narežite tako pripremljeni luk, pa ga pomiješajte sa slaninom, ružmarinom i domaćim noklicama. Dobar tek!

Kako Jamie Oliver priprema brzinske noklice sa slaninom, pogledajte u njegovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju