Wikimedia Foundation

Ova organizacija djeluje isključivo putem interneta, a članovi organizacije su internet korisnici iz cijeloga svijeta. Zalažu se za širenje znanja i omogućavanja svima s pristupom na internet pravo na točne, besplatne i ažurne informacije.

Partners in Healts
Međunarodno priznata neprofitna organizacija koja djeluje u 13 različitih zemalja, a ponajviše na Haitiju. Organizacija se zalaže za borbu protiv raznih bolesti.

Oxfam
Međunarodna mreža humanitarnih organizacija koje se bore protiv gladi u svijetu. Oxfam je rangirao zemlje prema dostupnosti hrane i njezinoj kvaliteti te prema cijeni. Također je uzeo u obzir postotak pothranjene djece, raznolikost hrane i pristup čistoj vodi, kao i negativne posljedice za zdravlje poput pretilosti i dijabetesa.

International Rescue Committee
Ova organizacija brine se za dugoročni boljitak država koje izlaze iz velikih humanitarnih kriza. Djeluje u preko 40 država svijeta i u čak 22 grada diljem Sjedinjenih Američkih Država.


PATH
Poznati kao i Program for Appropriate Technology in Health (Program za prikladnu tehnologiju u zdravstvu) je organizacija koja djeluje u privatnom i javnom sektoru, a brine o razvoju tehnologije na području zdravstva.

CARE International
Osnovana za vrijeme Drugog Svjetskog rata, ova je organizacija započela s djelovanjem na način da je pružala pomoć u obliku paketa za osobe kojima je potrebna. Organizacija šalje hranu i ostale potrepštine građanima Europe u kriznim vremenima. Trenutno pomaže preko 12.000 ljudi u 87 država svijeta.


Medecins Sans Frontieres
Organizacija je osnovana u Parizu 1971. godine s ciljem pomaganja ljudima kojima je pomoć potrebna. Brine se o prikupljanju brojnih potrepština kao što su hrana, medicinski preparati i ostale potrepštine za svakodnevicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju