Naravno da vjerujemo kako su Hrvati najstarije i najjače pleme na svijetu i kako se mogu snaći bez obzira u kakve ih situacije ubacili, ali uzmimo u obzir da ste stvarno dali većinu novca obitelji da se provede na moru dok vi rintate, i da si stvarno ne možete priuštiti skupe večere. Ili ste se jednostavno zaželjeli mira i tišine. Nešto kao Al Bundy... Eto ideja!
Hrenovke
U rajnglu utočiti litru vode i staviti grijati. Kad voda uzavrije, unutra ubaciti prethodno iz plastike izvađene hrenovke, te nakon par minuta i prije pucanja izvaditi na tanjur. Kruh narezati na šnite, odnosno kako god hoćete jer vas nitko ne gleda, huraaa! Ne čistiti od kožice jer niste više u JNA, nego se dobro potrudite kakav ćete senf, wasabi, hren ili ljuti Zvijezda Ketchup poslužiti kao prilog. Ne staviti previše kečapa na tanjur jer ga je teško vratiti u bocu. Mljackati.
Level pro: Kupiti okomitu kiflu i napraviti hot-dog. Samo u trijeznom stanju i tupim nožem!
Sendvič
Uzmite dasku za rezanje. Kad ne nađete dasku, a stid vas je zvati onu koja ju je pospremila gdje i inače, uzmete nešto priručno da ne uništite stolnjak – dno velike zdjele, toster, poklopac, laptop, i narežite kruh na tanke šnite. Isto ponovite sa salamama i sirevima nakon što ste odstranili dijelove koji su dobili nove oblike jer ste na njih zaboravili od zadnjih izbora - ali, hrana se ne baca... Posložiti red namaza (margarin ili maslac), red salame, red sira i nešto zdravo za umirivanje savjesti. List od karfiola se NE jede, chilli papričica od sedam megamilijardi paklenih sila snage – nije zdrava. Na kraju, netom prije stavljanja druge kriške kruha, tanano razvaljati solidan sloj majoneze, jer inače to nije sendvič. Držati s dvije ruke.
Level pro: Sve to staviti u toster, ali povrće i majonezu dodati kad je već pečeno
Jaja
Potražiti u frižideru svinjsku mast. Naći svinjsku mast na balkonu. Pomirisati, ipak ste muško. Doći sebi. Baciti svinjsku mast zauvijek, i uzeti margarin iz frižidera. Narezati špek ili pršut. Ne i kožicu. Razbiti par jaja iznad sudopera. Izvaditi lupinu prstom iz zdjelice za mućenje, bolje sad nego kasnije iz nepca. Baciti nešto sitno probno u tavu kako ne bi sve eksplodiralo. Miješati, zapeći, ne ostaviti ništa sirovo. Paziti da se ne ispečete na rub zdjele kad halapljivo krenete jesti, a ne želite isprljati tanjur. Provjeriti imate li kruha prije nego počnete peći...
Level pro: Ubaciti i malo mlijeka, luka, paprika i gljiva za kompletni omlet (ima puno sjeckanja - dakle, bolje ne)
Grah salata
Kad je frižider prazan, smočnica možda nije! Pronađite konzervu s grahom, očistite prašinu s vrha, to nije vrh, nadajte se da ima ono za povući, ili iskopajte ručni otvarač – najčešće u ladici iza noževa. Uplatite osiguranje i bacite se na otvaranje, a ako ste uspjeli u naumu, istresite sadržaj u cjedilo i dobro operite. Na tanko nasjeckajte luka i češnjaka po želji, dodajte sol, papar, bučino ulje i Jabučni ocat, i zamislite da su tu mama ili supruga i da ima puno pohanih pilećih bataka. A ni kobasa nije za odbaciti...
Level pro: Ako već imate konzervu, zapecite a la makedonsko gravče na tavče
Pomfrit
Kako nitko nikad nije naučio pravilno pisati francuski naziv za pržene prutiće od krumpira, barem ih možete pokušati napraviti, pogotovo ako niti jedna pekara ne radi. Ogulite tri veća krumpira, operite ih i najbolje na daski - izrežite na prutiće. Stavite u kuhinjsku krpu da se osuše. Ne čistite stol tom krpom. Pokupite krumpire s poda i tutnite polako POLAKO u duboko ulje. Kad požute, promiješate, kad potamne, izvadite na tri sloja papirnog ubrusa, posolite i pričekate par minuta – samo jedan jezik imate. Zavalite se ispred televizora i umačite u posudicu s Ketchup majonezom. Sretni ste...
Level pro: Ispeći pomfrit posut s mediteranskim biljem u pećnici. Skuplje, al bolja korica