Znamo da je Amerika zemlja zabave, a u New Yorku i Los Angelesu nema čega nema. Ovaj put vas vodimo na zapadnu obalu SAD – a, na vožnju toboganom nakon kojeg vas više neće biti strah visina…

Svi vi koji volite adrenalin zasigurno ste već čuli i za strašni zipline, brze i opasne vlakove smrti, kao i one spore, ali možda i najstrašnije. U tom slučaju, zanimati će vas i ova priča, koja ne govori ni o ziplineu ni rollercoasteru, ali govori o toboganu.

Tobogan, imena Skyslide, smjestio se u zgradi US Bank Tower u Los Angelesu, između 69. i 70. kata. Radi se inače o jednoj od najviših zgrada u SAD – u, u koju je prije par godina, tijekom renoviranja, ulupano 68 milijuna dolara.

Odlučeno je da se kao atrakcija postavi i tobogan, koji je kompletno napravljen od čvrstog stakla. No, unatoč vožnji od svega par sekundi koja stoji 10 dolara, priličan je adrenalin se njime spustiti s obzirom da vas od ponora dijele tek 2,5 centimetra stakla.

Jedna od sretnica koje su imale priliku isprobati vožnju bila je i novinarka Amanda Lee Myers, koja je nakon vožnje izjavila: "Skakala sam iz aviona s 4500 metara, vozila se vlakom smrti koji ide 160 km/h, penjala se slabo opremljena na opasne i visoke stijene, ali ovo je možda i najstrašnija stvar koju sam napravila."

Kako sve to izgleda, pogledajte u sljedećem videu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju