Kora tvrdih, odležanih sireva poput primjerice Parmigiana Reggiana ili Pecorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični temeljac prepun mirisne arome.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

Talijanske domaćice koje znaju što sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacile, ali preduvjet je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti. 

> 3 greške koje radimo kad kuhamo pastu bolognese
 
Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka okusa, a sve što treba jest zagrijati odabranu tekućinu (vodu za juhu, gotov temeljac ili umak) u loncu pa prije nego što zavrije, ubacite koru.

Kuhajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u juhi. Sirni temeljac u juhama odlično se slaže sa šparogama, brokulom, cvjetačom, prokulicama i gljivama.