Kora tvrdih, odležanih sireva poput primjerice Parmigiana Reggiana ili Pecorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični temeljac prepun mirisne arome.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor?

Talijanske domaćice koje znaju što sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacile, ali preduvjet je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti. 

> 3 greške koje radimo kad kuhamo pastu bolognese
 
Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka okusa, a sve što treba jest zagrijati odabranu tekućinu (vodu za juhu, gotov temeljac ili umak) u loncu pa prije nego što zavrije, ubacite koru.

Kuhajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u juhi. Sirni temeljac u juhama odlično se slaže sa šparogama, brokulom, cvjetačom, prokulicama i gljivama.