Kora tvrdih, odležanih sireva poput primjerice Parmigiana Reggiana ili Pecorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični temeljac prepun mirisne arome.

Talijanske domaćice koje znaju što sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacile, ali preduvjet je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti. 

> 3 greške koje radimo kad kuhamo pastu bolognese
 
Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka okusa, a sve što treba jest zagrijati odabranu tekućinu (vodu za juhu, gotov temeljac ili umak) u loncu pa prije nego što zavrije, ubacite koru.

Kuhajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u juhi. Sirni temeljac u juhama odlično se slaže sa šparogama, brokulom, cvjetačom, prokulicama i gljivama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju