Autorski kokteli, talijanski zalogaji i dnevna doza umjetnosti, ovaj put kroz sjajne fotografije jednog od najpoznatijih talijanskih fotografa – Marcella Geppettija zvuče kao dobar motiv za izlazak do grada. Uzme li se u obzir da „šarena pića“ potpisuje Master Kishoni, kako zovu poznatog barmena i majstora koktela Vjenceslava Madića, to znači da večer doista obećaje.

Mjesto zbivanja je novi Verde brunch & caffe u Berislavićevoj ulici gdje interijer slijedi filozofiju bara. Industrijski dizajn, toplina drveta, pomno osmišljena rasvjeta i namještaj imaju ulogu uživanja u trenutku na talijanski način – od jutarnjeg espressa s briochem do večernjeg koktela. Pršut San Daniele koji je odležavao 24 mjeseca, burrata, tramezzini, focaccie, grissini također su neki od zalogaja koji se mogu kušati, kao i raznovrsne domaće slastice.

„Kokteli su kreirani jednako precizno kao i interijer te koncept Verdea. Naglasak sam stavio na profinjenom i znalcu prepoznatljivom izboru pića, a svima onima koji će nas posjetiti sa željom da kušaju nešto novo ili da nauče nešto više o izboru pića i hrane koje imamo u ponudi, želim srdačnu dobrodošlicu uz obećanje da ćete uvijek imati priliku kušati nešto novo“, kaže Vjenceslav Madić koji u na karti koktela nudi doista raznovrstan izbor.

Verde brunch & caffe - 5 Verde brunch & caffe - 5 (Foto: Verde brunch & caffe)

Vegan cup (Pimms No1, Grana Padano, svježe povrće, biljni tonik) odličan je aperitiv, ali i lagani koktel s manje alkohola odličan je dnevni izbor. Nešto življi i energičniji je Verde Spritzicus, kao i reinkarnacija klasika Bloody Mary koja odlično paše uz focacciu caprese.

Nakon svakog dobro obavljenog posla i prije svakog izleta u nepoznato Master Kishoni smućkat će vam kompleksan i snažan Dopo teatro, čija je baza škotski viski. La passione je kombinacija mladih i odležanih rumova tropskih okusa, a Ricchezea di gusto najbolje ide uz nešto slatko za kraj.

Odmah iza - 3 Hrana i piće Odmah iza: Splitski kafić u kojem se pije Kinder čokolada i Oreo keksi u šalici

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju