Ako ste ikada tražili idilični kafić s lijepom terasom u zelenilu oko Lisinskog u Zagrebu, onda znate da je za takvo nešto potrebno malo truda. Srećom, za bolju "tekuću sliku" tog dijela grada pobrinuo se Lemon Market. Razgledavajući fotografije prostora, možda primijetite sličnost s omiljenim A most unusual gardenom na Horvaćanskoj, što nije slučajno jer iza Lemon Marketa stoji ista ekipa. Kako bi se predstavili, povodom otvorenja osmislili su i festival koktela u suradnji s tri zagrebačka koktel bara.

"Lemon Market je prvenstveno zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Upravo zato, kako bi se predstavio ovaj jedinstven koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel-bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom. U sklopu SOLO. Cocktails festivala koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

Lemon Market funkcionira i kao bar, pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru možete uživati u kavi, sokovima, vinu, a posebno koktelima i spritzevima, i to svakodnevno od 8 do ponoći. Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste obožavali atmosferu Gardena, onda će vam se definitivno svidjeti i Lemon", kažu te najavljuju još zanimljivih događanja.

Lemon Market - 1 Lemon Market - 1 (Foto: Lemon Market)

"Ideja je bila stvoriti dinamično mjesto u kojem će se stalno mijenjati ponuda, ali zadržati kvaliteta. Svaka dva do tri tjedna u našem prostoru održavat će se neki drugi festival - nakon SOLO. Cocktails festivala, slijedi onaj posvećen ljetu 'Adio lito', u sklopu kojeg ćemo u centar Zagreba pokušati dovesti atmosferu ribarske fešte na obali i oprostiti se s mnogima omiljenom sezonom", otkriva ekipa iz Lemon Marketa, čiji naziv namjerno asocira na nešto novo, živo i svježe.

"Želja nam je također bila imati svježu ponudu, pa otud i naziv Lemon Market. 'Market' na neki način predstavlja ono čime ćemo se mi baviti, kod nas će uvijek biti živo, uvijek ćete moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati - baš kao na tržnici. A 'Lemon' zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi, koji su glavni dio ponude bara Lemon Market.

Posebno nam se svidjela i lokacija i mogućnost da otvorenjem možemo doprinijeti revitalizaciji kvarta i ponuditi nešto novo tom dijelu grada - tako će se za vrijeme održavanja gastronomskih festivala u Lemon moći navratiti i na brzi ručak ako radite u blizini. Bez obzira na to što se nalazi na prometnoj lokaciji, osigurali smo da se u potpunosti opustite u maloj zelenoj oazi usred grada", dodaju.

U Lemon Marketu ćete pronaći dvije terase. Manja i natkrivena, koja gleda na Vukovarsku ulicu, predviđena je za kraća druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga, veća terasa s platoima i tribinama dnevni je boravak u zelenilu za opuštanje. U slučaju lošeg vremena na raspolaganju vam je i privlačni interijer. Arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar potpisuje izgled novog prostora.

Pleme Mbuti: Neobičan život najnižih, a najsnažnijih žena na svijetu Mbuti pleme - 1 Mbuti pleme - 2 Mbuti pleme - 3 +1 Mbuti pleme - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju