Prošlu jesen i hladne zimske dane Split su utoplili napici po koje se navraćalo Odmah iza Hrvatskog narodnog kazališta. Već putokaz na vratima u slatki svijet Ivane Marinović sugerira da se radi o neobičnom mjestu. Slijedite li ružičasti bicikl ukrašen cvijećem, odvest će vas do bajkovitog dnevnog boravka u kojem se ispija kava s pogledom na oblake ili poruke što nadahnjuju sa zidova.

Slatki svijet Ivane Marinović Slatki svijet Ivane Marinović (Foto: NB)

Neki kažu da ih ugođaj podsjeća na onaj pariškog šika prošlog stoljeća, drugi se osjećaju kao na čaju s Alisom u Zemlji čudesa – no bez pretjerivanja, ljubav i istančani smisao za detalje kojim vlasnica bira, izrađuje i ukrašava prostor zarazan je do te mjere da ta mala splitska oaza teško može dosaditi. Ivana nam je šapnula i ponešto o svojoj viziji prostora koja uključuje diskoeru na rolama, retro kazetofone i kazete za koje veselo navijamo. 

Odmah iza - 11 Odmah iza - 11 (Foto: NB)

Ponegdje su i prazni okviri u kojima su nekad bili gobleni pristigli s Vira što u misli vraćaju slike s bakina tavana, kao stvoreni da sami ispišete dan pozitivnim porukama, a pritom najbolje pomaže čokolada. Bijela ili crna grli šalice mekim šlagom s Oreo keksima i kockicama Kinder čokoladica. Vrijedi kušati i cinnamon dolce latte - Božić u šalici u kojem se uživa i nakon što smo zagrizli u proljeće.

Ispred ulaza Ispred ulaza (Foto: NB)

Čokoladni preljev i marshmallows budi dijete u gostima, a ima ih svakojakih. Slatkiši ne gađaju u žicu samo nježniji spol. U Odmah iza dolaze i pravi muškarci po svoju porciju joie de vivrea koja se ispija iz retro šalica. Glumci, sportaši i blogerice, ali i zaljubljenici u kazalište ondje se često sreću, a svoj trag ostavljaju i na društvenim mrežama. Uz takvu fotogeničnost svakog kutka teško je odložiti kameru pa Odmah iza živi na Instagramu punim plućima. 

Odmah iza - 5 Odmah iza - 5 (Foto: NB)

"Da bi zaokružila priču s napicima načičkanim slatkišima, birala sam posebne šalice da sve bude fino i slatko posluženo. Neke sam pronašla u trgovinama, a vrčiće naručila preko interneta. Važno je imati ideju i napraviti nešto malo drugačije, poigrati se detaljima“, priča Ivana dodajući kako je final touch dodala zlatnim sprejevima, cvijećem, oblacima koji vise sa stropova.

> Putevima vrhunske čokolade: Kolači u Rijeci i Voloskom koje nećete zaboraviti

Rose lemonade Ivana je prvi put kušala u Zagrebu. Taj ju je napitak osvojio na prvu, pa ga je odlučila ponuditi i u obiteljskom kafiću. Poslužen s pupoljcima i laticama ubrzo je postao hit.

Marija Radanović Marija Radanović (Foto: NB)

Kreativka koja je odustala od uredskog posla i suprug "operativac“ pronašli su posao koji doživljavaju kao hobi i pritom se sjajno nadopunjuju, što bi mogla biti jedna od formula uspjeha splitskog kafića. Nakon duge tople zime na meniju se očekuje osvježavajuće ljeto u znaku kremastih milkshakea s jagodama i drugim voćem, lijepih pića i sitnih užitaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju