Sastojci:
900 grama srnetine (možete iskoristiti i neku drugu vrstu divljači)
3 crvena luka
4 češnja češnjaka
1 čajna žličica umaka Worcester
1 list lovora
½ čajne žličice sušenog mažurana
1 žlica soli
750 ml vode
7 manjih krumpira
400 grama mrkvi
50 grama brašna
2 žlice biljnog ulja

Priprema:

1. Na vrućem ulju karamelizirajte meso sa svih strana tako da dobije još tamniju boju srnetine. U lonac dodajte nasjeckani luk, češnjak, vodu, mažuran, umak Worcester i list lovora.

2. Poklopite lonac i pustite da se sve namirnice krčkaju na umjerenoj temperaturi oko 90 do 120 minuta dok meso ne omekša.

3. Pri kraju kuhanja dodajte nasjeckane kolutiće mrkve i oguljene komadiće krumpira, pa kuhajte dok povrće ne omekša.

4. Od brašna i malo vode napravite 'zapršku' pa je ulijte u gulaš i pustite da se kuha još desetak minuta dok se cijelo jelo ne zgusne.

5. Prije posluživanja izvadite lovorov list iz lonca. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju