Sastojci:
900 grama srnetine (možete iskoristiti i neku drugu vrstu divljači)
3 crvena luka
4 češnja češnjaka
1 čajna žličica umaka Worcester
1 list lovora
½ čajne žličice sušenog mažurana
1 žlica soli
750 ml vode
7 manjih krumpira
400 grama mrkvi
50 grama brašna
2 žlice biljnog ulja
Priprema:
1. Na vrućem ulju karamelizirajte meso sa svih strana tako da dobije još tamniju boju srnetine. U lonac dodajte nasjeckani luk, češnjak, vodu, mažuran, umak Worcester i list lovora.
2. Poklopite lonac i pustite da se sve namirnice krčkaju na umjerenoj temperaturi oko 90 do 120 minuta dok meso ne omekša.
3. Pri kraju kuhanja dodajte nasjeckane kolutiće mrkve i oguljene komadiće krumpira, pa kuhajte dok povrće ne omekša.
4. Od brašna i malo vode napravite 'zapršku' pa je ulijte u gulaš i pustite da se kuha još desetak minuta dok se cijelo jelo ne zgusne.
5. Prije posluživanja izvadite lovorov list iz lonca. Dobar tek!