I Kuba se polako, ali sigurno mijenja. Nekad je njome čeličnom rukom vladao Fidel Castro, a danas je utjecaj Amerike sve jači i jači. Zato nekako mislimo, da za nekoliko godina nećete moći uživati u sljedećim stvarima pa je pravo vrijeme da ih iskoristite sad!

Šetnja starom Havanom

Mnoge su stvari u glavnom gradu Kube impozantne, ali besciljno lutati ulicama stare Havane, koja se nalazi pod zaštitom UNESCO – a, nešto je bez čega se ne isplati vratiti doma.

Popijte Mojito u baru gdje je izmišljen

La Bodeguita del Medio jedan je od najpoznatijih barova u cijeloj zemlji, dijelom zahvaljujući poznatim klijentima poput Allendea, Nerude i Hemingwaya, a dijelom zbog toga što je u njemu izmišljen Mojito. Svoje mjesto je našao čak i u Jamesu Bondu iz 2002., radnog naslova 'Umri drugi dan'.



Popušite kubansku cigaru

Možda niste pušač i vjerojatno mislite kako kubanke puši samo elita. Dijelom je to i točno, ali kad ste već ovdje, posjetite cigar shop La Casa del Habano, koji se nalazi u blizini kolodvora. Također, ako vas put ovdje nanese u veljači, uživajte u godišnjem festivalu cigara.

Prekrasni Trinidad

Kad vidite ovo mjesto, nećete se više čuditi zašto se nalazi pod zaštitom UNESCO – a. Mnogobrojne freske i kuće ukrašene porculanom i kristalima privlače mnoge turiste koji se neprestano 'muvaju' uskim uličicama.

Che Guevara

Više od 50 godina nakon revolucije, Che još uvijek je na Kubi omiljen i popularan, tako da su česti murali s njegovim likom. No, spomenik u Santa Clari je nešto veličanstveno, pa tko voli Chea, neka upiše ovo mjesto u rutu svog putovanja.

Che Guevera

Ne, nije greško, opet s razlogom spominjemo Guevaru. Cheov najmlađi sin, Ernesto, nudi motociklističke ture za obilazak čitave Kube na Harley Davidsonima. Tko voli motore, neka ne čeka!



Smještaj kod Kubanaca

Smještaj potražite kod neke kubanske obitelji, jer je dovoljno dobar i povoljan. Zaboravite na hotele, već uživajte u druženju s domaćinima i večerama u njihovom dnevnom boravku.

Varadero

O Varaderu smo već jednom pisali. Tako da, sjetite se zašto trebate odabrati baš ovaj komadić raja.

Zaronite u morske dubine

Znate ono more kakvo viđate samo na filmskom platnu? E pa na Kubi ono zbilja postoji. Ronjenje je ovdje prekrasno, a u bogatom podmorju najbolje ćete uživati na plažama Giron ili Maria La Gorda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju