Prije točno šest godina, putnički zrakoplov US Airvawesa srušio se ubrzo nakon polijetanja iz njujorške zračne luke Laguardia u rijeku Hudson. Srećom, nitko od 150 putnika i članova posade nije poginuo, a razlog za pad bio je potpuno bizaran. Avionu su naime otkazala oba motora nakon sudara s jatom ptica, koje su motori jednostavno - usisali!

S obzirom na taj događaj koji je srećom završio dobro, aerodromi su smislili neke od načina kako se zaštititi od neugodnih ptica. Recimo, ako ste nezaposleni i spremate se otići u inozemstvo, a usput se znate služiti i oružjem, možda je posao u zračnoj luci u Zurichu za vas idealan. Tamo zapošljavaju lovce koji u slučaju da se ptice previše približe pisti na njih pucaju i tjeraju ih! S druge strane, Nizozemci su nešto moderniji, tako da aerodrom u Amsterdamu ima robote jastrebove koji su zaduženi za plašenje ptica koje se nađu u blizini.


Na drugom kraju zemaljske kugle, u Indiji, postoji i takozvani „čovjek za majmune“. Njegov zadatak je provoditi dan u hotelu i sprječavati majmune da kradu hranu od gostiju. Koliko god čudno ovo zvučalo, posao je vjerojatno simpatičan i zanimljiv.

Na otoku Saint Thomas postoji čovjek koji pomaže gostima da im kokosovi orasi ne padnu na glavu. Nevjerojatno, ali istinito!


Mislili ste da je to sve? E pa nije! S obzirom na bogatu ponudu koju hoteli imaju i natjecanje među njima, neki pokušavaju napraviti sve kako bi poboljšali užitak odmora svojim gostima. Tako su primjerice u radnu službu primali „batlera za ten“ čije je zaduženje gostima nositi suncobran gdje god se nalaze i paziti da ne izgore na suncu.


Također, tim čudnim zanimanjima valja dodati i „knjigoterapeute“ zadužene za pomoć pri izboru knjiga na odmoru ili „stručnjake za kupanje“, koji su, pazite sad, odgovorni za kvalitetu vaše kupke!

Svijet je zbilja, jedno čudesno mjesto, i zato krenite što prije u istraživanje!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju