Mali obiteljski hotel Stara vodenica je kreativan, zanimljiv i zgodan objekt za odmor kakav ne biste mogli očekivati u hrvatskom Zagorju. Riječ je o multifunkcionalnom odmaralištu na kojem se čovjek stvarno može i odmoriti i zabaviti. Već od prvog pogleda na veselo pročelje, šarenilo, stare predmete koje svi imamo po podrumima i vikendicama – jasno je da ste došli na mjesto u koje je utrošeno jako puno truda, volje i ljubavi. Unutrašnjost je kao u nekoj bajci o Heidi ili Maji, sve u ciglama, drvu, volančićima, a najbitnije od svega – osoblje je ljubazno i uvijek nasmiješeno.


Smještamo se u jednu od devet starinskih soba, sa željeznim krevetima, prastarim obnovljenim ormarima, sve u duhu neke pozitivne starine. Čak je i televizor u rangu spajanja na Spectrum ili Amigu! No, ono što najviše izdvaja i uzdiže Staru vodenicu se nalazi u podrumu i dvorištu. Prekrasan jacuzzi i vinski podrum izvrstan su spoj starog i modernog, a onda vas na izlasku čeka bazenčić sav u kamenu i okružen drvećem i grmljem. Tu je još i mlin, igralište za djecu i nekoliko stolova pod drvenim strehama, mini zoološki vrt s kozama i patkama, i općenito – mjesto za ostaviti sve brige daleko od sebe.


Kad se okupate i poigrate s ljubimcima (ima i pasa lutalica, mirnih, milih i željnih pažnje), kao na dlanu vam se pruža izbor šetnji u svim pravcima. Na Cesargradsku goru, u Sloveniju, do Sutle, spomeniku Lijepe naše na Zelenjaku, definitivno do Klanjca u Franjevački samostan ili u Kumrovec u etno selo, u gljive, na gemišt, ili samo udisati svježi zdravi brdski zrak.


Tek nešto dalje, ali svakako za vožnjicu autom, nalaze se i dvorci Veliki tabor i Trakošćan, muzej nalazišta Krapinskog pračovjeka u Krapini, te terme Tuhelj gdje se možete okupati u sklopu nekog od aranžmana Stare vodenice, ili pak samo završiti na masaži...


Seosko gospodarstvo nudi domaću rakiju od višanja (koju možete pratiti kako fermentira u bocunima dvorištu), i isključivo domaću zagorsku hranu kakvu su pripremali i jeli naši stari. Izdvajamo pačetinu s mlincima i najbolji dio izleta - štrudlu od jabuka. Takvu su valjda i Tito i Tuđman jeli kod baka...


Kako sam romantičan vikend proveo u društvu devetogodišnjeg juniora, tako se ovim putem ispred punkufera ispričavam što smo pola welness centra poprskali pjenom iz jacuzzija. Svaka čast na ovoj bajki na dlanu, kako obitelji Galić koja ju je stvorila, tako i tvrtki www.selectbox.hr koja je prepoznala ideju i pružila priliku da se dobre vijesti šire svijetom.


Odmorite se u Zagorju na korak od Zagreba, posjetite Staru vodenicu kod Klanjca!

Seoski turizam "Stara vodenica"
vl. obitelj Galić, Gredice 32 Klanjec

tel/fax: +385 49 550 577
mob: +385 91 5422 747 i +385 98 625 537
mail: vodenica@staravodenica.hr
stranica: www.staravodenica.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju