I u zračnom promet ponekad vrijedi olimpijska krilatica „brže, više, jače“ pa kad jedna kompanija uvede najduži let na svijetu, ubrzo se javi druga koja je planira prestići!

Nakon što se nedavno zrakoplovna kompanija Singapore Airlines pohvalila uspostavljanjem najdužeg leta na svijetu, koji povezuje New York i Singapur, australska aviokompanija Qantas najavila je uvođenje direktnog leta na relaciji London – Singapur, čemu bi za dva sata nadmašila let Sinagpore Airlinesa.

Zrakoplov Zrakoplov (Foto: Getty Images)

Naime, iz singapurske aviokompanije obznanili su kako će novouspostavljeni let trajati ravno 18 sati i 45 minuta. Taj rekord će očito pasti ako Qantas uvede redovnu zračnu liniju iz „lavljeg“ grada do Londona, jer u tom slučaju putovanje bi trajalo 20 sati i 20 minuta. Bome, jedino u što smo sigurni je kako na oba leta – usluga mora biti na najvišoj mogućoj razini.

Upravo se ovo i nameće kao jedan od glavnih problema na koje i iz aviokompanija priznaju da nije lako uvijek naći odgovor. Naime, kako natjerati putnike na let koji traje više od 20 sati? Što im sve ponuditi?

Zrakoplov - 2 Zrakoplov - 2 (Foto: Thinkstock/Guliver)

Odgovor je već donekle dao Singapore Airlines, jer će oni na letu od New Yorka do Singapura putnicima nuditi kvalitetniju hranu, programa relaksiranja, pa čak i vježbanje. S druge strane, iz Qantasa otvoreno najavljuju kako će u zrakoplove instalirati spavaće kabine, teretanu, bar...

Kako ovo nisu samo prazne riječi, govore i primjeri iz prakse, koji pokazuju kako je slične letove australska aviokompanija već i uvela. U ožujku su tako povezali Perth i London, koji su međusobno udaljeni velikih 17 sati. No, kako konkurencija nikad ne spava, donijeli su eto, odluku i o još duljem letu...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju