Nakon četiri mjeseca rada završio je najveći ovogodišnji ciklus edukacije barmena u Hrvatskoj. Projekt „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“ proveden je od strane Udruge barmena Istarske županije (voditelj projekta je Marko Ristić, ujedno osnivač i predsjednik Udruge) u Osijeku, Slavonskom Brodu, Puli, Poreču i Zadru.

Cilj projekta bio je educirati polaznike srednjih ugostiteljskih škola i dugotrajno nezaposlene mlade osobe. Od 70-ak polaznika na kraju je njih 40 položilo završni ispit i natjecanje barmena koje se održalo u porečkom hotelu Diamant.


Polaznici su učili sljedeće: o vrstama barova, prodaja i marketing, sve o alkoholnim i bezalkoholnim pićima, sve o koktelima, priprema i serviranje koktela i toplih napitaka, komunikacijske vještine, poznavanje barske opreme i dr.

Pobjednik natjecanja je perspektivni 16-godišnji Kristijan Lacić iz osječke ugostiteljske škole.

Poredak:
1. Kristijan Lacić Osijek
2. Ivana Peler (Osijek)
3. Kristijan Briješki (Topusko) – best show
4. Marin Pereša (Pula)
5. Rea Tordi (Osijek)


U sklopu natjecanja barmena održala su se i dva veoma zanimljiva predavanja iz Latte Art-a (crtanje po kavi) koje je vodio Marijan Maksan i molekularne mixologije (pretvaranje tekućeg koktela u kruto stanje) te najnovijih trendova u koktel industriji koje je proveo Laurent Greco.


Laurent je inače vlasnik jedne od najcjenjenijih škola za barmene na svijetu (Bar Academy u Parisu), koktel bara Mojito Lab u Parisu, časopisa za barmene Cocktail Zone te je jedan od najcjenjenijih barmena/predavača na svijetu.

Imate tinejdžera kojem se ništa ne da, ili vam je dosadilo raditi u uredu - vrijeme je da upišete tečaj barmena! Sve informacije potražite na stranici Istra barmen i Facebooku.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju