Sastojci:
100 g bijelog luka
500 g krumpira
50 ml maslinovog ulja
6 jaja
Vezica peršina
Crni papar Podravka
1 žličica Vegete Pikant
Prstohvat soli

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Priprema:
Bijeli luk očistite, narežite na komadiće i izdinstajte na maslinovom ulju. Dok se luk dinsta očistite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Kad je luk uvenuo dodajte krumpir pustite da se ispeče dobro sa svih strana i podlijte sa malo vode. U drugoj posudi razmutite jaja, posolite, poparite i dodajte jednu žlicu Vegete pikant.

Kad je krumpir gotov pustite ga da se ohladi 15 minuta, a zatim ga dodajte u razmućena jaja. Na dobro zagrijanu tavu vratite smjesu u koju ste dodali sitno narezanog peršina i svježeg origana. Pustite da se peče na jednoj strani 10-15 minuta na laganoj vatri.

Čim nestane tekućine na površini, znat ćete da je donji dio tortilje pečen i možete je okrenuti na drugu stranu koju ćete kratko popeći. Tako pečenu tortilju servirajte uz malo matovilca ili rikule. Dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!