Sastojci:
100 g bijelog luka
500 g krumpira
50 ml maslinovog ulja
6 jaja
Vezica peršina
Crni papar Podravka
1 žličica Vegete Pikant
Prstohvat soli
Priprema:
Bijeli luk očistite, narežite na komadiće i izdinstajte na maslinovom ulju. Dok se luk dinsta očistite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Kad je luk uvenuo dodajte krumpir pustite da se ispeče dobro sa svih strana i podlijte sa malo vode. U drugoj posudi razmutite jaja, posolite, poparite i dodajte jednu žlicu Vegete pikant.
Kad je krumpir gotov pustite ga da se ohladi 15 minuta, a zatim ga dodajte u razmućena jaja. Na dobro zagrijanu tavu vratite smjesu u koju ste dodali sitno narezanog peršina i svježeg origana. Pustite da se peče na jednoj strani 10-15 minuta na laganoj vatri.
Čim nestane tekućine na površini, znat ćete da je donji dio tortilje pečen i možete je okrenuti na drugu stranu koju ćete kratko popeći. Tako pečenu tortilju servirajte uz malo matovilca ili rikule. Dobar tek!