Sastojci:
100 g bijelog luka
500 g krumpira
50 ml maslinovog ulja
6 jaja
Vezica peršina
Crni papar Podravka
1 žličica Vegete Pikant
Prstohvat soli

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Priprema:
Bijeli luk očistite, narežite na komadiće i izdinstajte na maslinovom ulju. Dok se luk dinsta očistite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Kad je luk uvenuo dodajte krumpir pustite da se ispeče dobro sa svih strana i podlijte sa malo vode. U drugoj posudi razmutite jaja, posolite, poparite i dodajte jednu žlicu Vegete pikant.

Kad je krumpir gotov pustite ga da se ohladi 15 minuta, a zatim ga dodajte u razmućena jaja. Na dobro zagrijanu tavu vratite smjesu u koju ste dodali sitno narezanog peršina i svježeg origana. Pustite da se peče na jednoj strani 10-15 minuta na laganoj vatri.

Čim nestane tekućine na površini, znat ćete da je donji dio tortilje pečen i možete je okrenuti na drugu stranu koju ćete kratko popeći. Tako pečenu tortilju servirajte uz malo matovilca ili rikule. Dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!