Sastojci:
2 (velika) jaja
400 grama integralnog brašna
250 ml jogurta
2 žlice maslaca
100 grama nasjeckanog luka
100 grama nasjeckanog pršuta
2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
1 čajna žličica ružmarina
½ žličice praška za pecivo
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva, a kalup za pečenje muffina dobro namažite maslacem da se slani kolačići ne zalijepe za podlogu.

2. Istopite ostatak maslaca u loncu na umjerenoj temperaturi. Dodajte mu komadiće luka pa ih pržite oko 5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Luku dodajte i kockice pršuta te ih popržite oko dvije minute.


Imajte na umu da pršut možete zamijeniti s komadićima šunke ili domaće kobasice.

3. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke: integralno brašno, prašak za pecivo, sol i papar, a u drugoj izmiksajte jaja s jogurtom i maslinovim uljem.

4. Mješavinu luka i pršuta prvo dodajte u posudu s jajima, a potom sve zajedno pažljivo pomiješajte s brašnom u jednu smjesu.

5. Napunite kalup za pečenje muffina smjesom, pa pecite u pećnici 18 do 20 minuta. Ako niste sigurni jesu li muffini pečeni, gurnite u sredinu kolačića čačkalicu. Ako je čačkalica čista, znači da možete izvaditi kolačiće iz pećnice.

Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju