Nažalost, nemamo svi gradele u dvorištu ili stanu, ali iako je većina nas tijekom godine lišena opojnog mirisa ribe koja se peče na žaru, svejedno se ne želimo odreći vrhunskog užitka i okusa svježe, kvalitetne ribe.

I zato situaciju spašava pećnica u kojoj se isto tako može pripremiti jako ukusna riba, a formula za uspjeh je vrlo jednostavna. Kako savjetuje chef Mario Mihelj, za savršeno ispečenu ribu potrebna su tri elementa: sol, maslinovo ulje i vruća pećnica.

Kako ispeći ribu?

Ribu je potrebno prvo lagano zarezati po koži. Zatim je treba dobro posoliti i preliti maslinovim uljem. Chef Mario savjetuje da pećnicu prethodno zagrijete na 180 supnjeva, a ribu pecite ovisno o njenoj veličini. Kada ribi skroz pobijele oči te koža počne lagano pucati znakovi su da je vaše jelo gotovo, a uvijek možete i baciti oko na utrobu i pogledati je li meso skroz pečeno. 

Bez ove tri stvari riba neće uspjeti, ali kada ste njih uključili u proces slobodno se poigrajte te ribi dodajte sastojke prema želji. Mario Mihelj savjetuje da se igrate i dodate ružmarin, timjan ili limun kako biste dobili fine arome i obogatili vaše jelo. Ako želite ribu bez kostiju naučite kako filetirati ribu, a ako želite još trikova i savjeta da zablistate u kuhinji "upišite" Školu kuhanja by Mario Mihelj.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju