Ima li što bolje od otkrivanja neke zemlje ili kontinenta tako da pronalazite "skrivene dragulje"? Vjerovali ili ne, Stari Kontinent ima ih nebrojeno mnogo, stoga zaboravite na trenutak na London, Rim, Pariz i ostale razvikane gradove te krenite u otkrivanje sedmorice veličanstvenih!

Dinant, Belgija

Srećom po vas, nevelik broj ljudi čuo je za Dinant. Riječ je o malenom i pitoresknom gradiću koji se isplati posjetiti u bilo koje godišnje doba, a spomenimo još kako se u njemu rodio i Adolphe Sax, čovjek zaslužan za izmišljanje – saksofona. No pustimo na sekundu glazbu sa strane i uhvatimo se zdravog života. Ovo područje idealno je za pješačenje jer uokolo postoji više od 2000 kilometara pješačkih staza!

Isle of Skye, Škotska

Ovoj otok izgleda kao da je s nekog drugog planeta. Jednostavno, svakog posjetitelja toliko ostavlja bez daha, a i jedno je od rijetkih mjesta u Velikoj Britaniji na koje posjetitelji nisu navalili, pa se ovdje uživa u nedirnutoj prirodi. Većina posjećuje Old Man Storr, ogromnu stijenu neobičnog izgleda, no što god pogledate na ovom otoku, sigurno je da nećete ostati razočarani.

Isle of Skye Isle of Skye (Foto: Getty Images)  

Civita di Bagnoregio, Italija

Šarmantni srednjovjekovni gradić, koji je renesansa nekim čudom zaobišla, danas je dom za tek desetak ljudi. Nosi nimalo veseli nadimak „umirući grad“, no unatoč tome iz godine u godinu turisti ga rado posjećuju. Nalazi se u središnjoj Italiji, na 120 kilometara udaljenosti od Rima.

Faial, Portugal

Poznat pod nazivom „Plavi otok“, Faial je dio Azora, nevjerojatnog otočja vulkanskog podrijetla bačenog usred Atlantika. U njemu je dom našlo 15 tisuća ljudi, a slavan je po svojim krajolicima i slatkim kućama obojenima u plavo. Ako tražite zabavu na plažama, ovo je idealno mjesto za vas.

Alberobello, Italija

Odavno se nalazi na popisu zaštićene Svjetske baštine, a poznat je po neobičnim kupolastim krovovima pokrivenim vapnenačkim pločama koji se nazivaju „Trullo“. Alberobello se nalazi u Apuliji, pa ako vas put nanese u Bari, nemojte propustiti to arhitektonsko čudo.

Sintra, Portugal

Grad prepun utvrda i raskošnih palača, smjestio se u blizini Lisabona. Sintru je grehota ne posjetiti jer ako je ovo grad koji je inspirirao mnoge pjesnike i umjetnike, moguće da nakon posjeta njemu i vi pronađete poetu u sebi. Grad možemo slobodno nazvati prijestolnicom romantike, pa ako tražite mjesto za prošnju svoje bolje polovice, Sintrom sigurno neće biti razočarana...

Kizhi, Rusija

Otok u Onješkom jezeru najpopularniji je i najposjećeniji otok ovog jezera. Zašto? Zbog čudesnih crkava koje izgledaju kao da su „posuđene“ iz romana i filmova o Harryju Potteru. Crkve su građene od kombinacije drveta i kamena, a njihove slike govore više od bilo kakva opisa.

Valovi visoki i 35 metara! Mjesto na kojem ne želite stajati preblizu obali Nazare - 5 Nazare - 4 Nazare - 3 +2 Nazare - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju