Neki od ovih otoka već su vam poznati zahvaljujući, naravno, Hollywoodu. Njihove su prirodne ljepote poput razglednica nekih davnih vremena, s bijelim pijeskom i palmama punima kokosovih oraha. Stoga, ako planirate posjetiti Fidži, evo za početak šest otoka koje bi se isplatilo obići i na njima uživati.

Monuriki


Ovaj otok možda vam je poznat – naime, u filmu ''Brodolom života'' na njemu je zaglavio Tom Hanks i jedini mu je prijatelj tu bio Wilson (odbojkaška lopta). Otok je nenaseljen, no po njemu možete uzeti turu i obići ključne lokacije na kojima se radnja filma odvija. Ovdje se i roni, kornjače ostavljaju jaja, no najzanimljivije je da se kasnije možete pohvaliti da Tom Hanks nije jedini doživio brodolom života…

Viti Levu

Pola populacije Fidžija živi na ovom otoku, gdje se nalazi i glavni grad Suva. U glavnom gradu imate priliku razgledati parlament, muzeje, mnoštvo hotela i barova te živahnu i šarenu tržnicu. Ovo je najveći otok u arhipelagu i samim time dosta ga turista posjeti. Ako želite upoznati komercijalnu stranu Fidžija, ovdje se nećete razočarati.

Prekrasan Fidži Prekrasan Fidži (Foto: Getty Images)

Nananu-I-Ra

Iz zraka ovaj otok prekrasne i netaknute prirode izgleda kao skupina malih rtova, a od svih otoka daleko je i najtanji. Na njemu postoji nekoliko koliba na plaži u kojima možete skuhati obroke, ali ovdje ne postoje nikakvi barovi, restorani i slično. Ovaj otok zapravo je idealan za sve one koji traže divlju stranu Fidžija.

Yasawas

Otok je proslavio veliki filmski hit ''Plava laguna'' iz 1980. s Brooke Shields i Christopherom Atkinsom u glavnim ulogama. Poprilično je stjenovit, a jedini je način da do njega dođete prijevoz katamaranom, ali kad ste na njemu, opustite se vožnjom kajakom, ronjenjem ili nečim trećim. Od svibnja do listopada možete roniti zajedno s ražama.

Vanua Levu

Ovdje se snimao poznati TV show ''Survivor'', što će reći da je otok dovoljno moderan i ugodan da bi ugostio televizijsku ekipu, a ima i dovoljno pješčanih plaža i drveća kokosa, koje kamere uvijek vole. Manje je naseljen od spomenutog Viti Levu, ali nudi brojne planinarske ture. Ovdje se isplati iznajmiti auto i uvjeriti zašto ovo definiramo kao tropski raj.

Ovalau


Najveći grad ovog otoka, Levuka, nekoć je bio glavni grad Fidžija. To znači da ćete, za razliku od ostalih otoka, ovdje naići na povijesne zgrade europskog tipa gradnje, koje govore o kolonijalnoj prošlosti. Trajekt vas obično iz Suve prebaci do Levuke i Ovalau resorta ili hotela Royal, koji se diči činjenicom da je najstariji hotel u južnom dijelu Pacifika.

Na kraju, čak i da posjetite sve nabrojene, zapamtite da ste tek na početku i da još 324 otoka čekaju na vas.

Popis koji obavezno cijeli morate odraditi: 10 nevjerojatnih europskih otoka Sardinija Sicilija, Italija Calo des Moro, Mallorca +6 Otok Kreta, Grčka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju