Sardinija

Možda je Sicilija spominjanija i poznatija, ali i Sardinija obiluje raznim ljepotama. Veličanstveni krajolik, sjajni plodovi mora u kojima ćete se „gušiti“ u restoranima. Za one željne kulture spomenimo kako je otok prepun rimskih i kartaških ruševina.

Sicilija

Nakon Sardinije idemo na najpoznatiji talijanski otok, koji se ujedno diči i titulom najvećeg mediteranskog otoka. Na otoku je mnoštvo fascinantnih grčkih hramova, crkava i baroknih palača, a sjajne plaže, restorani i kafići zadovoljit će i one željne zabave. Još kad spomenemo da možete posjetiti i mjesto Corleone, svi ljubitelji filmske trilogije Kum kupit će kartu za jug Italije…

Mallorca

Najveći otok na Balearima. Svima će odmah na pamet pasti mnogobrojni turistički resorti, ali ovdje možete uživati i u planinarenju i posjetu vinarijama.

Kreta

Grci ga ne zovu bez razloga „Veliki otok“, Kreta je dom jednoj od najdužih pješčanih plaža u Europi. Oni koji nisu samo za kupanje također će na ovom otoku naći nešto za sebe, primjerice ostatke starih grčkih gradova i mnogobrojne freske po crkvicama.

Ibiza

Ljudi je obožavaju zbog predivne obale, hotela visoke kategorije i ludog noćnog života. Ibiza je dom i dvjema plažama koje su među najljepšima uopće, Cala Jondal i Cala D'Hort.

Lanzarote

Ovaj otok u kanarskom otočju prolazi revoluciju i pretvara se malo-pomalo u vrlo luksuznu destinaciju. Ipak, i dalje većina turizma otpada na bicikliranje, hodanje ili uživanje u lokalnim vinima.

Corfu

Jedan od najzelenijih grčkih otoka na kojem dominira tisuća stabla maslina. Na ovom otoku u nekim udaljenijim mjestima i dalje vladaju poganski običaji, pa tako stanovnici i dalje obilježavaju dolazak ljeta i zime.

Tenerife

Maknite se iz resorta i istražujte otok. Doći ćete do planina Anaga, čije je područje gotovo netaknuto te ovdje turisti ne zalaze. E, pa, vi učinite iznimku i doživite sasvim drukčije Tenerife.

Menorca

Netaknuta, idilična, tirkiznog mora. Gotovo su svi klišeji kada govorimo o Menorci točni, a posebno se to odnosi na plaže od kojih najprije valja izdvojiti Pregondi i Cala Macarellu.

Malta

I za kraj, jedna otočna zemlja. Malta ima godišnje više od 300 sunčanih dana i okružena je besprijekorno čistim morem. Također, povijest Malte seže do 7000 godina unatrag, tako da će zaljubljenici u povijest tamo naći mnogobrojne hramove, katakombe i slično.

Teško je povjerovati da još uvijek postoji nešto ovakvo: Otkrijte najbolje čuvanu tajnu Švicarske Gimmelwald, Švicarska - 3 Gimmelwald, Švicarska - 1 Gimmelwald, Švicarska - 4 +1 Gimmelwald, Švicarska - 2
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju