Restoran Xato chefa Tvrtka Šakote u Petrinjskoj 2 koji se odlikovao originalnom pristupu namirnicama, fuzijom kuhinja sa svih strana svijeta i originalnim jelima zatvorio je svoja vrata, a na njegovu se mjestu otvorio RougeMarin City.
Rougemarin City - 8
(Foto: Facebook: @rougemarin.hr)
Prije burgermanije, kad su se jedini pristojni burgeri mogli pojesti kod chefa Marina Medaka, odlazilo se do nekadašnje Tvornice električnih žarulja u Folnegovićevu ulicu. Iako je širokoj publici postao popularan zbog burgera koji se na tanjuru druže s neuobičajenim sastojcima, poput primjerice kokica, u Rougemarinu se mogu pojesti jela dostojna ozbiljna bistroa.
> Mundoaka u Čakovcu: Bistronomija fantastičnih burgera i ozbiljnih komada mesa
Nasljednik iz centra dijeli cijene i ponudu jela s prvorođenim restoranom, a godinu su započeli juhom od mladoga pijetla s domaćim rezancima, rižotom s kremom od pečene cikle i ukiseljenim filetima srdelica, mariniranim pačjim prsima, odreskom od tune s popečcima od tikvice, pulled porkom u domaćem brioche pecivu i drugim specijalitetima.