Tražite li mjesto gdje se bezbrižno možete izolirati s ljudima koje volite, uživati u prirodi, piti i jesti za male novce - Rougemarinov vrt bi mogao postati baš to. Zeleni dnevni boravak svojevrsni je produžetak ponude bistroa, vlasnika i chefa Marina Medaka, koji otkako se smjestio u praznim halama Tvornice električnih žarulja, ne prestaje s malim, ali značajnim revolucijama koje služe na primjer domaćoj ugostiteljskoj sceni.

Od kioska na zagrebačkoj Folki, koji je prije osam godina bio epicentar trenda šmekerskih burgera, podrhtavanje i dalje traje. Neki od razloga mogu biti promišljena gastronomija, ljubav prema iskrenom kuhanju i svemu što ono podrazumijeva, ali zasigurno pomaže to što je Rougemarin itekako svjestan „gdje, kada je i što je“.

No, vratimo se zelenoj oazi koja u doba pandemije nudi ulaznicu za predstavu u kojoj ćemo lako smetnuti s uma vanjski svijet. Zadovoljstvo i osjećaj da gost dobiva vrijednost za novac premisa je i novog vrta. Poželite li, u kupole okružene zelenilom i drvećem s načičkanim lampicama konobari će donijeti i klasike iz rougemarinovske kuhinje, no u pivskom vrtu ipak glavnu ulogu igra „festivalska klopa“ s posebne karte.

Pije se Staročeško od pola litre po 15 kuna, Peti element za 18 i ako poželite, San Servolo za 28 kn. Hrana u vrtu je ispod 30 kuna, pa tako za sitne novce možete odabrati burger srednje veličine, vučeno prase (pulled pork), kao i ražnjiće od vratine s krumpirovom salatom ili sjajan pork belly – svinjsku bajaderu. Želite li izbjeći meso ili vas zanima kakvog su okusa bruschette od domaće focaccie s humusom, i to imate na raspolaganju (18 kuna).

Vrt je radnim otvoren od 17 sati pa do 23, kad se zatvara kuhinja, a subotom su otvoreni i ranije, od podneva. Nedjeljom nema večere, ali se zato može ručati. Osim stolova i stolića na travi, barskih stolova kraj vanjskog bara na raspolaganju su i tri kupole, idealne za malo veće društvo. Uskoro možemo očekivati i glazbu, barem jednom tjedno.

To nije sve iz Medakove tvornice ideja; kako se Bagel & Lobster Barr zatvorio, a Baba by Rougemarin ne radi, ekipa se bacila na osmišljavanje receptura, testiranje i pripremu finih domaćih proizvoda. Proizvodi OPG-ova, kao i gotova ili polugotova jela s brendom Rougemarina moći će se kupiti u Petrinjskoj, gdje se očekuje njihov delikatesni dućan.

Ako nećete moći izdržati do doma, tamo ćete pojesti to što ste kupili, uz čašu vina ili pivo. U očekivanju novog mjesta, posjetite Rougemarin - a ako to učinite danas, kući možete otići i s jednom od domaćih, neretvanskih lubenica koje će se gostima darovati na izlasku iz restorana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju