I ti Ivane, Marko, Luka, Hrvoje… jer ovaj slasni recept može pripremiti i najveći amater u kuhinji i tako osvojiti svoju dragu osobu za Valentinovo, koje stiže za par dana.

Vječna tema veljače – što pokloniti voljenoj osobi u mjesecu ljubavi u redakciji je pokrenula raspravu u koju se, naravno, uključio i kolega Goran koji je tražio prijedlog recepta kojeg bi i on, kako kaže- „totalna neznalica u kuhinji“ uspješno „odradio“. I evo ga Gorane, samo za tebe, ali i ostale koji se 14. veljače muče oko odabira poklona. Recept toliko jednostavan da ga čak i ti možeš pripremiti, a koji će oduševiti osobu s druge strane stola. Slatkasta nota kozica odlično se slaže s kiselkastim okusima rajčice i to sve zapleteno u tjesteninu kojoj je teško odoljeti.

Ako si i dalje skeptičan, predlažemo da škicneš video, koji smo snimili u suradnji sa Sparom i da se uvjeriš kako ovu večeru čak i ti ne možeš uprskati…


Tjestenina s kozicama na crveno

Sastojci:

250 g kozica
Pola glavice luka
1 češanj češnjaka
200 g sjeckane rajčice (može u konzervi)Ppola vezice peršina ili po želji
50-100 ml suhog bijelog vina
Sol
Papar
Maslinovo ulje
250 g špageta ili plosnatih rezanaca
Parmezan, u komadu za ribanje



Što će ona vama pripremiti pogledajte ovdje.

Priprema:

1. Na maslinovom ulju dinstajte pola glavice luka, kada omekša dodajte mu režanj češnjaka pa sjeckanu rajčicu.

2. Kratko kuhajte pa dodajte očišćene kozice. Zalijte ih bijelim vinom, pustite neka ispari, posolite i popaprite po želji.

3. Umaku dodajte narezani peršin i još kratko kuhajte.

4. Skuhajte tjesteninu te je umiješajte u umak ili poslužite tako da tjesteninu prelijete umakom. Na vrh naribajte malo parmezana i uz čašu bijelog vina poslužite vašoj dragoj!

Još recepata pronađite na www.dobartek.spar.hr.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju