Austrija, Italija, Švicarska i Francuska omiljene su skijaške destinacije Hrvata, no jedna se zadnjih nekoliko godina posebno istaknula zbog povoljnih aranžmana i prekrasnih sunčanih skijališta. Francuska je raj za skijaše i snowboardere, ne samo zbog odličnih uvjeta, raznolikosti staza, već i zbog povoljnih skijališta. Jedno takvo je i Risoul koje se nalazi u središtu područja visokih Alpa nedaleko od popularne shopping destinacije Briancona pa može usrećiti i one kojima zimske radosti nisu samo vezane uz skijanje. 

Evo nekoliko razloga zašto izabrati Risoul kao vašu skijališnu destinaciju ove godine:

1. Odlični snježni uvjeti

Pravi zaljubljenici u skijanje žele biti sigurni da će u terminu u kojem se odluče za svoj odmor zasigurno biti dovoljno prirodnog snijega, a ovo skijalište poznato je po odličnim snježnim uvjetima.

2. Povoljni aranžmani

Značajna stavka u odabiru francuskih prije primjerice austrijskih skijališta je cijena aranžmana gdje vas skijanje može izaći čak upola jeftinije. Tako na skijanje u Risoul od 7.1. do 14. 1. možete otići već za 2.114 kuna, a kombiniranjem ponuda i popusta taj može ići i nekoliko stotina kuna ispod spomenute cijene.

3. Velik izbor spustova sa skijaše i snowboardere

Na površini od 600 ha pokrivenih snijegom prostire se oko 185 km skijaških staza, 116 spustova (21 zelena, 45 plavih, 40 crvenih i 10 crnih) i 55 ski liftova na visinama između 1650 i 2750 metara. Za ljubitelje snowboarda tu je i surfland s 550 m vertikalnog spusta na duljini od 2 kilometra.

4. Veliki smještajni kapaciteti

Risoul se može pohvaliti velikim brojem kvalitetnog smještaja koji se nalaze direktno uz liftove na samom skijalištu, na 1850 metara n/v, podijeljenih u nekoliko apartmanskih kompleksa s ukupno 800 raznih tipova apartmana s tri i četiri zvjezdice s 4500 kreveta, kompletno opremljenih, s balkonima i spremištem za skije.

5. Apres ski sadržaji

Nema sumnje da će te se i ovdje zabaviti i van skijališta. Uživajte u lokalnim specijalitetima u restoranima, pubovima i tavernama. U mjestu se nalaze i marketi ako mislite kuhati u apartmanu te shopping centar s raznovrsnim trgovinama. Ako ste na skijalište došli nespremni, tamo se nalazi i prodavaonica te servis za popravak skija i skijaške opreme. Zabavite se u noćnom izlasku u disku, kinu ili klizalištu.

Ne možete li dočekati uživanciju na snježnim padinama francuskih Alpa, počnite planirati vašu avanturu upravo sad.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju