U subotu i nedjelju 30. i 31. svibnja u riječkom Tower centru predstavit će se devet trenutno najznačajnijih hrvatskih te četiri slovenska craft pivara. Posjetitelji festivala će probavati njihova piva te će nakon kušanja moći glasati za, po njihovom ukusu, najboljeg proizvođača.


Pivovara koja skupi najviše simpatija posjetitelja svoje će proizvode za nagradu plasirati u 28 ugostiteljskih objekata, prigodno prozvanima „prijateljima ovog festivala“. Istovremeno, i sami posjetitelji tj. “BEERatelji” zaigrat će nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada sudjelovanje u veseloj Tour de Beer’s - pobjednik će osvojiti po turu pobjedničkog piva u baš svakom od 28 lokala koji sudjeluju kao prijatelji festivala.


Festival donosi mnoštvo zabavnih sadržaja, predavanja i radionica, a izvan konkurencije na „BEERanju“ će nastupiti i distributeri piva tvrtke Mas plenum i Domagoj dizajn s bogatim izborom inozemnih „craftova“. Svoje će proizvode predstaviti i slovenski proizvođači sustava za proizvodnju piva Mithraeum d.o.o. tako da svi koji se žele okušati u proizvodnji piva mogu na licu mjesta saznati sve potrebne informacije. Slovenska tvrta Dejmo d.o.o. pokazat će nam Quick tap, njihov patentirani sustav za brzo istakanje piva koji za samo 4,2 sekunde uspijeva istočiti 1/2 litre piva, a imat ćemo prilike vidjeti i nekoliko pravih „pivskih“oldtajmera.


Voditelj programa je prvi hrvatski pivski somelier i urednik portala punkufer.hr Domagoj Jakopović Ribafish koji će posjetitelje na svoj ležeran i zabavan način upoznati s najboljim craft pivarima, i davati savjete kako pravilno piti i sljubljivati pivo s hranom.

Za glazbu je zadužen DJ Voljen Korić koji će stvarati glazbenu kulisu od 12:00 do 17:00 oba dana trajanja festivala, a uživo će svirati pop jazz sastavi The Mystic Rose Ensamble u subotu od 17:00 do 20:00 te Dino Antonić trio u nedjelju od 17:00 do 20:00 h.


Izvrsna piva traže i izvrsne zalogaje, a za njih će se pobrinuti Paška sirana, Sirana Runolist, Pepefish, Natura tartufi, te Food city sa specijalnim pivskim hamburgerima kao i restoran Riva's sa svojim mesnim specijalitetima, a u nedjelju u popodnevnim satima i nezaobilazna braća Čučković ponudit će nam delicije iz svoje majstorske mesnice.

Osim glazbenog i zabavnog programa pripremili smo i čitav niz zanimljivih predavanja o pivama i pivarstvu, pivskoj sceni u Hrvatskoj kao i osobne priče pivara i načinu na koji su odlučili ući u ovaj posao. Forza Fiume, vidimo se u Rijeci, a sve detalje pratite na ovom linku!

POPIS PIVOVARA - SUDIONIKA FESTIVALA:

BOŠNJAK PIVO - Hrvatska
BUJSKA PIVOVARA - Hrvatska
DARUVARSKA PIVOVARA - Hrvatska
HOLDEM BREWERY - Hrvatska
HUMAN FISH BREWERY - Slovenija
MAISTER BREWERY - Slovenija
NOVA RUNDA CRAFT BREWERY - Hrvatska
PIVOVARA MEDVEDGRAD – Hrvatska
PIVOVARA RAZUM - Hrvatska
PIVOVARNA SAN NICOLO - Slovenija
PIVOVARNA VIZIR - Slovenija
VISIBABA PIVO - Hrvatska
ZMAJSKA PIVOVARA – Hrvatska


UGOSTITELJSKI OBJEKTI – PRIJATELJI FESTIVALA:

Badi pub Trsat Rijeka
Beertija Rijeka Rijeka
Beertija Zagreb Zagreb
Brod Marina Rijeka
Caffe bar Stross Zagreb
Caffe bar Tituš Zagreb
Caffe bar Tor Rijeka
Celtic caffe Bard Rijeka Rijeka
Cheers pub Kastav
City caffe Rijeka
K&K Milčec Zagreb
Kavana Marijana Matulji
Kings caffe pub Rijeka
Kobaje Beer Garden-Bar &grill Split
Kucha bar Viškovo
Nemo pub Rijeka
Old school pub Opatija
Park pub Rijeka
Piccadilly caffe bar Rijeka
Picasso caffe bar Rijeka
Pizzeria Kalorija Rijeka
Restoran Ružmarin Opatija
River pub Rijeka
Sasso bar Rijeka
Sheridan's Zagreb
Suza bar - Rijeka Rijeka
Tunel - Caffe Club Rijeka
West city caffe Rijeka
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju