Botel, što je skraćenica za brod-hotel Marina, nalazi se privezan u riječkoj luci na Adamićevom gatu, za turiste i strance – odmah u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora. Osim što je to samo po sebi u startu sjajna ideja za vikend bijeg s kontinenta, Marina je uz moderan restoran odnedavno bogatija i za pivsku terasu/bar, punim nazivom Guverova pivska paluba! Dakle, za sve one ljubitelje pivkana u morskom okruženju – eto savršene ideje za izlet, a još se uopće ne morate plašiti nevremena!

Povijest Marine je u najmanju ruku zabavna, ali i puno više od toga. Brod je sagrađen davne 1936. godine u Frederikshavnu u Danskoj. Kuma na porinuću bila je švedska princeza te je po njoj i dobila svoje prvo ime: Kronprinsessan Ingrid. Za ta vremena bila je vrlo moderan brod, a plovila je između luka u Skandinaviji. 1950. godine je produžena, i od tada ima svoje današnje mjere: dužina 72,2 m, širina 10,82 m, visina 7 m.



Godine 1969. ju kupuje Lošinjska plovidba iz Malog Lošinja, pa do 2005. godine Marina redovito plovi Jadranskim morem između Zadra, Silbe, Malog Lošinja, Unija, Pule, Kopra i Venecije. Zadnji put je plovila krajem 2005. godine, a tijekom 2013. cijeli brod je detaljno renoviran, uređeni su smještajni kapaciteti i obnovljen restoran. Marina je sad čvrsto i sigurno vezana za Adamićev gat i Rijeku gdje veselo živi svoju zasluženu mirovinu, tiho "pričajući" mnoštvo svojih priča svakome tko ih želi poslušati. A u tu priču su se nedavno uključila i najbolja piva ovih prostora!

Naime, nakon palače i prostora Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja, ekipa entuzijasta koja je organizirala festival piva Beeranje i Ljetni vrt Guver, i koja se brine da Rijeka ima status pivskoga grada - od jeseni stanuje na brodu Marina. Na pravoj pivskoj palubi možete uživati u svim craft pivima u kojima ste uživali u Guverovom vrtu, ali i u nekim novitetima. Guver sa sobom na brod donosi odabrana piva hrvatskih zanatskih, manjih i većih pivovara: Zmajsko, Varionica, Hold'em brewery, Medvedgrad, Daruvar, Ličanka, Bošnjak, Nova Runda, Air craft brewery, Bujska pivovara te mnoga strana. Idealna prilika da isprobate vrhunska Craft piva! Na Guverovoj pivskoj karti pronaći ćete i Augustiner Oktoberfest Bier, specijalno sezonsko izdanje Augustiner pivovare koje izlazi svake godine povodom Oktoberfesta. Jest da ste malo zakasnili na pravi praznik piva u Muenchenu, ali pivo je ostalo!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju